Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P35e19t67r 86B17u19r35i84a11n

18. 9. 2020 14:09

Při placení za celý stůl dochází podle ministryně financí Aleny Schillerové k menší efektivitě EET a je to špatné

Zdroj: https://vladimirhavranek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757445

----------

Toto vyjádření jen dokazuje, že prvotní cíl EET není hlídat platby, nýbrž šmírovat podnikatelské prostředí.

4 0
možnosti

Je skutečně milé jak se dá naplno diskutovat a přitom úplně zbytečně.

EET se v krizi jasně odhalilo, buzerace výrazně omezující drobné a střední podnikání a bez pozitivního dopadu na státní rozpočet. Navíc, dle diskuze, zase složitě právně uchopitelný a výklad toho co je placení dohromady a co zvlášť, to je jen další ze zmatků, které EET provázejí. Úplně mi to připomíná diskuzi, kde nosit roušky a kde už ne, zdá se, že obé je z jedné dílny. Doufám, že EET vyšumí doprázdna a už se nespustí, stejně jako ta přitroublá loterie, kde už hráli jen podvodníci a jejich desetitisíce účtenek měsíčně.

Přitom základem je, že do jakéhokoliv systému se dostanou data jen tím, že je tam dodáte, co tam nedodáte to tam být nemůže. Takže podvodníci neměli vše v oficiální evidenci před EET a nemají to v ní ani za EET, žádný rozdíl, narovnání, odhalení či cokoliv jiného neproběhlo. Teda jen to stojí všechny hromadu peněz, čas a nervy.

5 0
možnosti

O EET jsem se již vyjadřoval opakovaně. V celém kontextu - Z pohledu státu = Zavést, udržovat v chodu - vydat náklady - získal, to prostě považuji za fantasmagorii. Připouším osvětový význam placení daní, řádné evidence - nicméně v protikladu s novou formou "třídního boje" = "Oni mají a vy nemáte" ! Byro a další vícenákladová buzerace s minimem užitku. Současná krize potvrdila křečovitost projektu ...

Účtenkovka zrušena, sama evidence pozastavena. ČR, živnostnění - vše je Covidem ohroženo. Vládě se nedaří odpárat evropskou ostudu ohniska nákazy - tržby klesají, opravdu megaproblémy doby. Postoje p. Schillerové obdivuji ! Prokazuje obrovskou ochotu - se dále znemožňovat ! Svým způsobem to i vítám, stále to považuji za další hřebíček do rakve - Této šílené vlády ... :-)

4 0
možnosti

"ANO, bude líp,až Bureš jednoho dne zmizí..."

Tak na to jsem vážně zvědav. Která že ta partaj po něm bude ta spásná. ;-D

0 0
možnosti

Danieli, skutečně bez emocí - Vykašleme se na vzájemné hádky a nějakou zavilost. Z čeho chcete mít radost ? Z evropské ostudy prošetřovaného agenta Stb?, z ohniska nákazy, před kterým státy zavírají hranice?, z reforem, které neexistují - nebo z dluhů, které naopak kypí ? Pravda, radosti jsou - Máme EET a Agrofert vyhrál další tendr na těžení dřeva z Lesů za 5 miliard Kč ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Už se mi stalo, že jsem platil za celý stůl a stolovníci mi pak na útratu přispěli určitým obnosem. A naopak.

0 0
možnosti

Mně se zase několikrát stalo, že když někdo platil za celý stůl, tak jsem k tomu hbitě připojil svůj účet. A abych nerušil tu slavnostní chvilku, tak jsem se taktně a potichoučku vytratil.

2 0
možnosti
Foto

Nejlepší by bylo EET zrušit, tenhle případ jen potvrzuje, že jde jen o výběr pokut a nejde o žádné "rovnání" podmínek. :-/

17 0
možnosti
Foto

Podle článku, na který autor blogu odkazuje, tak ministryně kritizovala vystavení jedné účtenky, když hosté platili jednotlivě. Zákaz zaplatit najednou za celý stůl ministryně nevyslovila.

5 2
možnosti
Foto

Nakonec to je vysvětleno i v některých příspěvcích níže.

0 0
možnosti

Tak "problém" zde zřejmě vysvětluje pan Bryknar. Ale když hostinský to za stůl na jednu účtenku dá správně - jaká vznikla "škoda" či o co byl stát ošizen? Věcně, tedy na dani, ne administrativní "chyba".

3 0
možnosti

No vidíte, zase jeden hloupej článek, vysvětlovat vám to nebudu, už se jeden člověk tady pokusil. Nojono, blbost kvete za každou cenu za každého ročního období...

1 13
možnosti
Foto

To je vidět i na vašem příspêvku

5 0
možnosti

To jste ale špatně pochopil....za celý stůl nebo lokál samozřejmě platit můžete :-) ....ale pokud platí u jednoho stolu každý sám za sebe, tak je chybou, když pak hostinský vystaví jednu účtenku souhrnně za všechny......

2 5
možnosti
Foto

... a proč by to dělal???

1 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik