Pane Chovanče, jak se Vám líbí "vyšetřování" GIBS?

Zdánlivě jasný případ řidiče z Karlovarska je stále na začátku. Řidič který podal trestní oznámení nesmí nadále nahlížet do spisu. Inspekce to shledala v pořádku, ale důvody nesmí uvést. Oba policisté jsou stále ve výkonu služby.

Záminkou proč nesmí řidič, jehož napadli v září v Plzni 2 policisté v civilu nahlédnout do spisu je údajně ten, že celý případ zveřejnil.

To však na základě kamerového záznamu přispělo k tomu, že se případem začal někdo zabývat. Nedělám si iluze, kdyby neměl záznam z kamery, dostal by lidově řečeno po čuni a případ by se ani nestal.

Zásah kritizoval i ministr vnitra Chovanec a slíbil, že na celé vyšetřování dohlédne. Zatím se zdá, že vyšetřovaným je řidič který podal trestní oznámení.

Napsal jsem ministrovi vnitra zhruba před měsícem mail. Tázal jsem se jej, jak dohlíží a zda je spokojen s výsledky vyšetřování. Kupodivu bez odpovědi. Asi stále hledá, kam se jim ztratily hlasy při volbách.

GIBS zveřejnil dnes na svých webových stránkách prohlášení,:

http://www.gibs.cz/zpravodajsky-servis/tiskove-zpravy/setreni-pripadu-z-plzne-pokracuje-i-nadale-1

Po jeho přečtení jsem již zcela klidný. Na objektivní zjištění všech událostí dohlíží aktivně státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Plzni.

Proč jen mi to připomíná prohlášení typu "Republiku si rozvracet nedáme a chceme klid na práci"?

Zatím se zdá, že veškerá snaha směřuje jen na výslechy řidiče.

To, že 2 policisté v civilu vytáhnou zbraň, udeří jej do tváře a používají slovník za jaký se v diskuzích maže se pomalu zamete pod tlustý policejní koberec. 

Nebo na šéfa plzeňské zásahovky a jeho zástupce platí jiné zákony?

Drtivá většina policistů, s nimiž se setkávám jsou slušní. Proč jim JN a VS kazí dobré jméno?

Autor: Vladimír Havránek | pátek 5.1.2018 19:22 | karma článku: 45,80 | přečteno: 6708x