Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NM

...to je ale nápad ale u nás by to byla "DIŠKRIMINÁCIA" ale jak se říká "vo tom až potom"....!!

2 0
možnosti
PD

Uvádění původu, národnosti či barvy pleti je dobré tak pro skinheady, aby se tito mohli ujistit o své nadřazenosti bílé rasy a aby si mohli vybít své rozhořčení nejlépe na nějakém osamělém studentovi či ženě s kočárkem. Tak nějak o tu informaci nestojím, ikdyž vlasů už moc nemám.

2 6
možnosti
Foto

U nás se říká maximálně "cizinci" (i když se jedná o zde žijící rodinu původem z východního Slovenska). Nebo maximálně skupina Holanďanů (= skupina arabských mlátiček s holandským občanstvím).

Ale blíže identifikovat pachatele různých špatných činnů se již naši novináři naučili. Velmi často píší " podnikatel způsobil", ale už se nedočteme, že instalatér způsobil, státní úředník způsobil, učitelka způsobila...... A také víme, že "řidič černého BMW" zavinil......ale téměř nikdy řidič bílé toyoty, stříbrného peugeotu nebo zelené škodovky.

Jde o to, že vůči některým skupinám obyvatelstva se vyvolává zášť, zatímco vůči jiným skupinám je to politicky nekorektní.

3 2
možnosti
JR

J53a49n 26R16á72ž

2. 2. 2020 13:34

Ve zmiňovaném rozhodnutí německé policie se používá slovo "Nationalität", což v daném případě má význam identifikace státní příslušnosti pachatele.

Podle vyjádření zemského vedení policie v Hamburku, která ve svých tiskových zprávách "Nationalität" pachatelů zavedla jako první, tak účelem zveřejňování státní příslušnosti je, aby bylo jasné, jestli se v osobě pachatele trestní činnosti jedná o Němce nebo cizince. Tím se chce police vyhnout nařčení, že záměrně maskuje zločiny cizinců, zejména migrantů.

Podle ministra vnitra spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko Lorenze Caffiere, která zveřejňování „národnosti“ pachatelů od 1. února zavádí, je toto rozhodnutí vedeno snahou o transparentnost a zabránit zatajování původu podezřelých.

0 0
možnosti
Foto

Takže migrant z Maroka má německé občanství, tudíž je úředně Němec. Ve statistikách policie to bude Němec. Nikoliv Maročan nebo cizinec. Vlk se nažral a koza zůstala celá.

5 0
možnosti
Foto

1/ kdo se dopustil trestného činu se z podezření ani obvinění nedovíte, až z rozsudku soudu.

2/ Když se podívám na občanský průkaz tak žádný údaj o národnosti nevidím-jak by se ta národnost měla určit?

3/ Národnost je otázkou vlastního rozhodnutí k jaké národnosti se kdo hlásí to není nicjednoznačně daného.

4/ I kdyby se vycházelo z nějakýchhistorickýc konsekvencí jak určíte národnost u někoho kdo má předky z různých zemí. Např takový Okamura je po mamince Čech a po tatínkovi Japonec-to mu vytvoříte vlastní národnost nebo kam ho zařadíte?

Je to prostě absurdní nesmysl nějaká evidence dle národnosti.

Možná by byla evidence odsouzených dle státní příslušnosti ale to je tak všechno. A stejně by to k ničemu nebylo nic by to nevypovědělo o konkrétním člověku.

1 1
možnosti
HV

Noju... Podle čeho určit? Také by mne zajímalo, podle čeho určují různé neziskovky kolik je tu utlačovaných Romů, když jich je podle sčítání lidi (z 2011) 5135?

8 1
možnosti
JL

Uvádění národnosti podezřelých kriminalitu nesníží. Ale může snadno rozpoutat štvanici.

5 2
možnosti
RC

Co je to prosim narodnost? Tohle je vec, ktere ve spouste zemi nemaji a NECHAPOU, co to je.

3 1
možnosti
MB

Karma pane Havránku. V DBT ale nezasedá Mareček Bendů.

4 1
možnosti
PK

V rozstřelu v tomto týdnu byl právník a poslanec za STAN, ten chtěl změnu trestního řádu v oblasti nutné obrany, neuspěl. Poukazal na případ Kňažka, který díky úpravě v SR vyvázl bez trestu, přesto, že lupiče postřelil a dle naší úpravy by asi byl souzen. I toto tvrzení právník odmítl s tím,že naše úprava je dostatečná. Ovšem sám tomu příliš nevěřím. A uvádění národnosti....? Co dodat?

2 0
možnosti
RC

zapomnel jste napsat, ze mu taky rekli, ze ta uprava je zneuzitelna.... coz je ovsem pravda.

1 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik