Nedostatek lidí ohrožuje firmy? Co takhle jim zaplatit?

V sobotu jsem šel v Plzni rušnou třídou a ve výloze jedné z mnoha pracovních agentur mě zaujal inzerát: "Firma přijme řidiče s oprávněním na skupinu D s praxí. Mzda 20 000 - 25 000 Kč". Vrtalo mi to hlavou po celý zbytek víkendu

Řidič má čím dál tím tvrdší chlebíček.

Když si člověk uvědomí, co vše si musí potencionální žadatel zajistit, aby mohl řídit autobus, očekával bych za takovou práci alespoň základní mzdu 30 000 Kč za normální hodiny.

Je to autoškola, praxe, profesní průkaz, prohlídka u očního lékaře a ty poslední 2 musí být v pravidelné periodě přezkušovány.

nevím, zda to dotyčná firma myslí vážně. Potom si v pondělí přečtu, že cyubí cca 400 000 lidí ve firmách na všechny možné profese.

Ceny za bydlení, služby, auta, dovolené či potraviny máme velice podobné jako sousedi v SRN. 

Jen tam se průměrná mzda vyšplhala na cca 4 300 E jako průměr v celé zemi, či přes 5 100 E ve Svobodném státu Bavorsko.

Je po volbách. Jen na plakátech zůstalo mnoho krásných, usměvavých a tak dobře to s námi myslících tváří. Stupidní hesla překonala vše, co dosud  bylo k vidění a k přečtení.

Od dopravy s MHD zdarma až po hesla typu "Pořádek proti anarchii". Tak si říkám, že tudy asi cesta nevede.30 let po ukradené revoluci se naše mzdy pohybují na čtvrtině těch v SRN, ale budeme mít brzy vlaky, tramvaje a možná i rohlík s mlékem každý den zdarma.

Autor: Vladimír Havránek | úterý 16.10.2018 13:26 | karma článku: 47,03 | přečteno: 12458x