Našel si ukradený notebook a za odměnu má platit 700 000 tisíc!!!

Lukáš Kuzmiak si sám našel notebook, jenž mu v roce 2011 ukradli zloději. Dotyční, které zveřejnil na blogu utrpěli psychickou újmu. Blog byl psán v angličtině a byl v podstatě nedohledatelný. Uživatelka se v televizní reportáži

poznala a odnesla notebook na policii.

Počítač Apple prý koupil její syn na ulici od neznámého člověka.

Přesto, že okradený majitel sdělil všechny podrobnosti o uživatelích ukradeného počítače policii, ta nic nevypátrala. Proto pan Kuzmiak, který je profesí IT specialista začal psát o kauze na svém blogu. Osoby které notebook užívali dostali i přezdívky. Podle toho, co na něm sledovali měli přezdívky "farmářka" ,či "honič". Synek asi byl aktivní příznivec myslivosti...

Pachatele se nepodařilo policii dopadnout a navíc na něj žena se synem podali trestní oznámení. Zveřejněním fotek prý Kuzmiak zasáhl do jejich soukromí a požadovali odškodnění ve výši 450 tisíc korun za psychickou újmu.

V roce 2016 jim soud přiznal 170 tisíc korun a v odvolacím řízení byla částka snížena na cca 100 tisíc korun.

Zároveň soudkyně přikázala panu Kuzmiakovi uhradit soudní výlohy. Ty se během let vyšplhaly na 600 tisíc korun.

Když pominu dětinskou výmluvu jak k ukradenému notebooku přišli, zaráží mě nečinnost Police ČR. Pokud by opravdu velmi drahý notebook koupili na ulici od jak říkají neznámé osoby, muselo jim být zcela jasné, že je kradený. Navíc v něm pan Kuzmiak měl fotky a dokumenty, z nichž bylo naprosto zřejmé komu patří.

Opět se projevilo, že je dnes lepší být sprostým zlodějem bez skrupulí. A pokud si svoji ukradenou věc vypátráte, zdaleka nemáte ještě vyhráno. Nesmíte uveřejnit fotku evidentního zloděje, natož jeho jméno a identitu.

Kdysi bylo běžné, že zloděj, který v samoobsluze něco opakovaně ukradl, měl tu čest dívat se na svoji fotku se jménem a popiskem, že v prodejně opakovaně kradl. Vsadím se, že si to již nikdy nedovolil opakovat a do prodejny již ani nevkročil.

Dnes jsme dospěli k tomu, že zloději se vysmívají a žádají statisícové odstupné za jakousi újmu.

Něco je špatně,,,

Zdroj:  https://www.novinky.cz/krimi/clanek/nasel-si-sam-ukradeny-notebook-ma-platit-700-tisic-40302201

Autor: Vladimír Havránek | pondělí 4.11.2019 19:30 | karma článku: 47,49 | přečteno: 11115x