Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Je to opět nafouknuté, i já mám pozemek a hospodaří na něm cizí firma bez smlouvy a ani se neobtěžovali za mnou přijít zda mohou.

To byste museli zavřít polovinu zemědělců!

Jinak ti co kritizují, tak ať se postarají za své o pozemky ležící ladem, ke kterým se nikdo nehlásí. Věřím, že neumíte ani vzít kosu do ruky, to se to kritizuje co !

2 0
možnosti
LC

Dovolím si tvrdit, že autor blogu má o problému, který popisuje, velice chabé povědomí. Subjektů, hospodařících na půdě, která "nepatří nikomu" jsou určitě stovky, spíše tisíce. To je realita a třeba jen já znám dva případy, kde si ani nedovedu představit, jak se problém vlastnictví vyřeší. A ta půda nemůže zůstat ležet ladem.

3 0
možnosti
VK

Tak ladem by lezet mohla, coz o to, ale ty dotace by se na ni cerpat nemely

0 0
možnosti
JV

Dotace jsou poskytovány zemědělským subjektům, které na pozemcích hospodaří. Vlastník dostává od zemědělského subjektu, který na jeho pozemcích hospodaří pachtovné, které je stanoveno v pachtovní smlouvě, kteru mezi sebou uzavřeli. Pokud není vlastník pozemků známý, tedy není zapsán v katastru nemovitostí, správcem zemědělsého pozemku je Pozemkový úřad ČR, který je povinen zajistit řádné obhospodařování pozemku nějakým zemědělským subjektem, na základě uzavření pachtovní smlouvy, výše pachtovného se podle typu pachtovní smlouvy činí 2 nebo 5% z ceny pozemku, která je stanovena úředním odhadem.

Datace je poskytována příslušným odborem Ministerstva zemědělství ČR, prostřednictvím příslušných územních pracovišť (ta jsou v každém bývalém okresním městě), která kontrolují správnost výše dotace podle konkrétně obhospodařované výměry. Dotace je vyplácena hospodařícímu zemědělskému subjektu, nezávisle na tom kdo je vlastníkem obhospodařovaných pozemků.

Tedy ve zkratce: vlastník, pokud není hospodařícím registrovaným zemědělcem, nemá možnost dotaci dostat.

Každý hospodařící subjekt má pochopitelně snahu mít všechny obhospodařované pozemky propachtované a nebo ve vlastnictví, protože tím dokládá velikost obhospodařované výměry a tedy nárok na dotaci; pokud se náhodou stane, že nějaký pozemek nemá zahrnutý v pachtovní smlouvě nebo není jeho vlastníkem, má smůlu, dotaci na jeho výměru nedostane.

Tak o čem je vlastně řeč?:-P

7 3
možnosti
AG

A22l34e42x 93G75r52e84g90o78r

29. 11. 2017 18:44

O tom, že pozemkový fond nemůže propachtovat něco, co mu nepatří.A nemyslím si, že musí zajistit hospodaření na pozemku,který nemá oficiálně majitele. Jde často i o pozemky které nelze využít jako zemědělskou půdu.

4 1
možnosti
Foto

když jsem podnikal, měl jsem firmu v pronajatém objektu, který stál na pozemcích, ke kterým se nikdo nehlásil. Nájem jsem platil majiteli objektu a za pozemky nebylo komu. Z toho důvodu jsem také objekt nekupoval, protože pořád hrozilo, že se majitel objeví a bude šponovat cenu ke hvězdám.

4 1
možnosti
VK

No, a bral jste na nej dotace?

0 0
možnosti
Foto

Dotace nejsou za vlastnictví půdy, ale za hospodaření na ní. Proto si, jako vlastník půdy o dotacích mohu jen nechat zdát a místo nich beru čtvrtinu jejich výše v pachtu.

5 2
možnosti
MB

To je jako u blázna ! Součástí dotačního nároku je půdu vlastnit, (mj. Agrofert nevlastní), a nějakou dobu na části nehospodařit ! Návrat k bývalé přirozenosti. Zní to sice nelogicky - prachy se berou za nehospodaření ale skutečně je to k užitku přírodě a nám všem ... https://www.novinky.cz/domaci/301469-nechte-cast-pudy-ladem-jinak-dostanete-mensi-dotace-vzkazuje-brusel-farmarum.html:-)

3 3
možnosti
MP

To je najednou řevu. Nedávno jsme koupili kousek políčka, abychom nezemřeli jako bezzemci. Prodávali ti lidi, kteří si koupili chalupu v exekuční dražbě(obyčejnou vesnickou kuťu, ne palác) a aby to celé bylo jednodušší, tak i s kousky polí. Dřívější majitel na vše kašlal léta. Nám pak prodávající řekli, že je to v lánu a že to nějací jezeďáci obdělávají, aby se tam nesemenil plevel. Samozřejmě se trochu poptáme, kteří na tom hospodaří, možná dokonce babišáci, ale nevím. Stejně jim to necháme do nájmu a třeba nám za to pytel zrní dají nebo jinak vyjdou vstříc (třeba že můžem na jejich pole zakočovat se včelama). Jsem v klidu jako jiní majitelé, jsem ráda, že tam není bordel a najednou takového řevu. Účelovka jak prase.

9 8
možnosti
JC

To víte, zkoušeli to s korunovými dluhopisy, pak Čapím hnízdem a teď to zkoušejí s pozemky. Prostě levičáci se jen tak nevzdají. Vládli nám moc dlouho, takže si myslí, že tu vládu mají vydrženou.

10 2
možnosti
JS

Už zase Babiš a jako vždy neověřená info od státních orgánů, pamatujte si že Husa církev upálila za to že to myslel dobře a potom se mu po 500 letech omluvila a jen doufám že těmto škodičům to nebude trvat těch 500 let. Voliči Babiše jsou těmi co ho nevolili hlupáky a já zase nazývám ty co ho pomlouvají bez toho aby měli v ruce pádný důkaz hlupáky

4 7
možnosti
JSS

Andrej - ten si dělá co chce - zakrucuje zákony pro sebe a tím chce pokračovat !!

Ty se kradlo na nejvyších místech po 27 let a Babiš je ůjedním z nich, ale uzmul nepředstavitelný koláč!! Naši lidé jsou nenapravitelní......

6 4
možnosti
Foto

Pod dohledem křiváků jakými jsou Kalousek s Fialou je 105% jistota, že Agrofert, který díky nim ani není Babiše, ale musel ho předat svěřeneckému fondu, určitě dělá všechno podle zákonů, protože pod kozly, kteří se stali zahradníky, to ani jinak nejde.

3 2
možnosti

Aktivne vyhladávam majitelou a nie že nie. Zrazu včera som bol v krčme a pytal sa koho tie pozemky su a vraveli že sa popytaju a daju mi viediet. A pokial to nie je nikoho tak som si to zobral čo jako? Zopytajte se hentam toho kalůska kde hospodarí. A toto je účelofka ... Sorry jako...

;-D;-D;-D

9 2
možnosti
Foto

Ono se nadarmo říká "dělej si legraci z plastelíny".

1 0
možnosti
MB

Informace je známa. Pochopitelně další spiknutí a osočení malého zemědělce Faltýnka . Není vše špatné, j(eho slova), pokud by hrozila sankce z EU - on to vyrovná z vlastních zdrojů, asi 22 mil. Kč ... :-)http://www.lidovky.cz/evropska

„Z hlediska soukromého práva (Agrofert na cizím), je to bezdůvodné obohacení, takový squatting, prostě - vlezl jsem někomu do bytu. A z hlediska trestního práva je to buď přímo podvod, anebo velmi zjednodušeně dotační podvod. :-)

Zdroj: https://ekonomika.idnes.cz/agrofert-nelegalni-podnikani- http://www.reflex.cz, https://www.echo24.cz/, forum24.cz/dalsi-podvod-agrofert

9 1
možnosti