Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nějak jsem nepostřehl, v čem společnost nahrává zlodějům. Nedostanou snad spravedlivý trest podle výše škody? A to, že nějaký trest hrozí i tomu, co je zadržel, neznamená, že ten trest skutečně dostane. To je totiž oblíbená fráze novinářů - napsat, jaký n e j v y š š í trest někomu hrozí. Soud může zvážit všechny okolnosti a obviněného nakonec i osvobodit. Jedna věc je však jistá - nelze připustit, aby v kulturní společnosti trestal za provinění někdo jiný, než orgány k tomu určené. Lámání noh provinilcům a jiné chuťovky, popsané níže v diskusi, jsou sice čtenářsky vděčné, ale nereálné.:-)

1 0
možnosti
PK

Tak to je skutečně Kocourkov. měl je dohnat a předat kytku , nebo potřást rukou;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JL

Kdysi jsem musel jako soudní reportér chodit na soudy - jinak mě to moc nezajímá - a docela mě udivil jeden proces, byl obžalován řidič, který to napálil do přecházející skupiny dětí na přechodu. Skupina měla dva dospělé vedoucí, mladé lidi, kteří se domnívali, když se otočí zády k přijíždějícím autům a roztáhnou ruce - řidič zastaví. No nezastavil. Nevím co dělal, ale někoho těžce zranil naštěstí nezabil. Nejvíc mě ale překvapilo, že advokát toho řidiče se téměř posmíval oněm poškozeným, jak mohou být tak hloupí a otočit se zády k přijíždějícím autům...Ten cynismus byl pozoruhodný. A řidič tuším dostal podmínku. ylo to v 90.letech. Já bych řekl, že řidiče měli nakopat do kulí a zlomit mu obě nohy.

8 0
možnosti
MP

Ano, nic "lidského", či nelidského nám není cizí...

0 0
možnosti
Foto

Já s vámi prakticky vždy souhlasím, ale nyní nevím. To ho udeřil železnou tyčí, že musel být hospitalizovaný?

0 0
možnosti
MK

Prostě ho srazil, třeba rukou. A hajzlík si nabil hubu. Po právu. Já bych klidně vzal po hřbetu řetězem, mít ho v ruce.

5 0
možnosti
Foto

To máte stejné, jako když jestřáb ukradne z výběhu voliéry myslivců bažanta. Pokud byste zloději ublížil, budete stíhán, souzen a potrestán. Je také hájen.

1 0
možnosti
Foto

Výběh voliéry je co?8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik