MS ve fotbale v Rusku je skvěle připravené.

Již jen 2 poslední zápasy zbývají do završení MS ve fotbale v Rusku. Ukázalo mnoho tváří. Jedno se však nedá upřít, je výborně připravené. Vynikající atmosféra v hledišti, nové a moderní stadiony.

12 nově postavených či rekonstruovaných stadionů jsou ukázkou moderní architektury.

Pořadatelé ukazují, že i Rusko může uspořádat největší fotbalový svátek na vysoké úrovni.

Škoda, že jeden podobný fotbalový stadion nezdobí i některé z našich měst. Ano, byl by naplněn možná 3 - 4 x za rok při významných kvalifikačních zápasech a je otázka, zda to není v současnosti zbytečná investice.

Jsem překvapen, kolik fanoušků z jednotlivých zemí na MS přijelo. Nejvíc jich bylo z Jižní Ameriky. Brazilci koupili 73 000 vstupenek, Kolumbijci 65 000. Mexičané 60 000 a Argentinci 54 000.

Nikde jsem nezaznamenal, že je problém s bitkou fanoušků, ubytováním či dopravou.

Angličané snad již překonali zklamání z prohry v semifinálovém zápase s Chorvaty. Jejich noviny stále píší, že jejich hráči byli lepší a zasloužili si finále. Asi sledovali jiný zápas, neboť výkon Chorvatů ve 2. poločase byl úžasný. Hráči kolébky fotbalu se dlouhé minuty nedostali ani přes půlící čáru a výsledek byl pro ně ještě milosrdný.

Pořadatelé si zaslouží uznání a jistě jim udělal radost postup jejich týmu ze skupiny.

Nám fotbalovým fanouškům skončí pozítří hody. Ty jsou umocněné přesunutím všech atraktivních zápasů naší fotbalové ligy na placený kanál O2. Vzhledem k rozdílu fotbalu jaký jsme a ještě 2 zápasy uvidíme, v porovnání s naší ligou i dobře...

Autor: Vladimír Havránek | pátek 13.7.2018 9:06 | karma článku: 34,00 | přečteno: 1060x