- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
já mám ráda české máslo, když rozpustím to německé zustane jen mastná voda a pivu nerozumím, ale chutná mi hezky zažene žízeň hezký den
Dano, taky se ráda napiji piva (plzeňské na žlučník), ale po ničem snad nemám větší žízeň!:-D
Rakouský "butter milch" je skutečně lahůdka. Dost se podobá bývalému českému podmáslí, nevím však čím to je, ale je mnohem chutnější. V Nizozemsku jsem před lety občas pil "karnemelk", ten se mu také nevyrovná.
Možná je to také rakouským podnebím a tím, že když si člověk vyhládlý a pocením vyschlý po túře v horách dá ten butter milch, tak chutná jinak. Kdoví?
Souhlas Jaroslave, je to naprosto jedinečné, a když jde o čerstvě čepované, tak i pivíčko v tu chvíli jde stranou...
Já chodím jen do slušných hospod a tam je Plzeň "Za pade".
O víkendu na výletě v Rokycanech na náměstí za 35.
Ty venkovský hroudy si fakt žijou.
Jo vlastně u Glaubiců vedle Malostraňáku stojí snad pořád asi 33.
Před 60i lety jsem míval k večeři u babiček na venkově "jen" výborný chléb s máslem. Žádná šunka, salámy. Pokud bych takové voňavé máslíčko dnes mohl koupit, tak padesátka za čtvrtku není problém. Dnes ale i tzv. čerstvá másla nevoní, špatně se roztítrají. Ale ani másla za socíku z obchodu nebyla nic moc, i výběr, nejen jednička.
Ono udelat z mlika maslo da preci jen trochu vic prace nez z vody a jecmene pivo. A vychozi suroviny u piva jsou take levnejsi.
A v jizni revansisticke republice stoji pullitr piva tak 2,50 az 3€ a maslo je v soucasnosti tak za 1,50 az 1,70€.