Má politická kultura u nás nějaké dno, nebo se smíříme s komunisty na všech postech?

Na Hradě bývalý komouš, premiér je trestně stíhaný člověk a v čele komise pro kontrolu GIBS poslanec KSČM Ondráček. Svaz bojovníků připomene Masaryka. Promluví Václav Klaus a bývalý konfident VB Vodička...to by jeden z toho...

Exprezidentovi Klausovi nevadí spojovat své jméno s člověkem zatíženým členstvím v KSČ a spoluprací s STB. Jako vždy se řídí heslem "jen když jsem vidět"!

Předseda KSČM nechápe protesty proti Ondráčkovi. Kritici podle něj nejsou demokraté. 

Jak krásně zní taková slova od předsedy zločinecké organizace. Krev kterou má celá strana na rukou je tam na věky a ani se ji nesnaží smýt.

Mezi lety 1948 až 1989 zahynuly na hranicích vinou zrůdného režimu stovky lidí. Neoficiální čísla hovoří o počtu zhruba 500 osob.  Někteří po zásahu elektrickým proudem, jiní byli zastřeleni. Harmut Tautze byl při pokusu přejít do Rakouska u Bratislavy roztrhán psy.  Na fotce je po útoku. Provinil se tím, že chtěl žít ve svobodném světě.

Vyjma 4 vojáků nikdo nebyl potrestán.

Nejvyšší spolkový soud v SRN označil neúmyslné zabíjení civilistů na železné oponě za mezinárodní zločin. Německé soudy odsoudili přes 150 lidí za zabíjení na vnitrostátní hranici. Odsouzeni byli nejen vojáci, ale i jejich velitelé. S několikaletými tresty odešli náměstci ministrů, náčelníci štábu či generální tajemník komunistické strany Egon Kranz.

Odpovědnost našich vojáků na hranicích až po generálního tajemníka je úplně stejná. Jen s tím rozdílem, že u nás to není na závadu, ale pomalu se to stává světlým bodem životopisu. Kdyby ještě žil prokurátor Vaš, jistě by mohl znovu zasednout za soudcovský stůl. Myslel to přece dobře. Stovky lidí, které poslal na smrt určitě měly nějakou vinu. Tou největší bylo, že se narodili v čase zrůdného režimu.

Nechci žádného komunistu ve vedoucích funkcích, ani v Parlamentu. tato strana by slovo demokracie neměla nikdy vypustit. 

Pokud se smutným vyzněním blogu souhlasíte, můžete připojit podpis k petici na www.milionchvilek.cz.

Autor: Vladimír Havránek | úterý 6.3.2018 9:25 | karma článku: 32,59 | přečteno: 1275x