Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Komise, psychotronici a vrtulník s termovizí. Až jednou někdo z nich něco objeví, vyvěsím prapor. :-)

1 0
možnosti
VH

Výsledky komise nemohou vyšumět. Žádné skutečné výsledky nejsou. Jediné reálné je tvrzení, že prodej menšinového podílu byl hluboko pod cenou. Ostatní jsou nesmysly. Vím, že poslanci žijí v jakési bublině. Ovšem závěrečnou zprávu museli zpracovat hodně blbí poslanci, žijící v bublině. Tvrzením o nezákonnosti privatizace počínaje.

0 0
možnosti
MP

Jedním z důvodů podivných transakci okolo OKD byl sociální inženýring, aby Ostraváci zůstali chudí a tím volili levici. https://prasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=629107

0 0
možnosti
Foto

Tekutý hněv se může obrátit proti komukoliv.

0 0
možnosti
Foto

Ad poslední věta. Proč tedy o tom píšete?

0 1
možnosti
Foto

Privatizace společnosti OKD, která zahrnovala prodej několika desítek tisíc bytů, byla podle Evropské komise z pohledu nedovolené státní podpory v pořádku. Vyplývá to z přezkumu Evropské komise

Komise rovněž konstatovala, že cena, za kterou stát své akcie prodal, byla spravedlivá. Ani v případě ocenění majetku nedošlo podle Komise k žádnému pochybení, a to ze tří důvodů.

Zaprvé cena odpovídala ceně volně obchodovaných akcií OKD na pražské burze v té době. Zadruhé vedle nabídky Karbon Investu (ten následně koupila společnost RPG Industries spojovaná s miliardářem Zdeňkem Bakalou) nabízela za státní podíl velmi podobnou cenu i společnost Penta Investments, to podle Komise jasně ukazuje, že privatizační cena odpovídala tehdejší tržní hodnotě OKD.

Třetím důvodem bylo to, že cena 4,1 miliardy Kč byla vyšší než cena stanovená dvěma nezávislými znaleckými posudky a dokonce i vyšší než cena stanovená českým Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže, tlumočí stanovisko Komise v tiskové zprávě RPG Real Estate. Dne 17. července 2011

1 0
možnosti
PK

Jen bych okrajově připomenul, že veřejné mínění velmi ovlivňují media a to i v kauze OKD.

Pan Bakala je mj. též vlastník mnoha významných medií.

Economia, a.s., je důležitým hráčem na poli online médií a digitalizace mediálního obsahu a významným vydavatelem ekonomického a odborného tisku.

Provozuje úspěšné zpravodajské servery IHNED.cz a Aktuálně.cz, webový projekt Aktuálně.TV, mnoho tematických internetových titulů a freemailových portálů. Zároveň vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom, Respekt a několik odborných titulů.

Každému proto musí být jasno, že jistě velmi účinně slouží svému majiteli a to i ve jeho sledovaných kauzách.....

Piráti, kteří hodlají rozkrývat nejen AB - kauzy, ale i ostatní minulé vč. OKD, to rozhodně nemají jednoduché...a jak autor uvádí, asi stejně vše z minulosti pomalu vyšumí kamsi...a padne na to prach zapomnění...

0 0
možnosti
Foto

Odvolací Městský soud v Praze pravomocně rozhodl o zproštění viny všech obžalovaných v kauze OKD, a to i přes zásah parlamentní vyšetřovací komise. Dne 12. 4. 2019 Soudkyně Obvodního soudu Prahy všechny osvobodila, jelikož nebylo prokázáno, že došlo k trestnému činu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik