Jak mohou inspektoři OPCW něco v Dúmá vyšetřit, když je tam Syřané a Rusové nepustí?

Ředitel mezinárodní organizace pro zákaz chemických zbraní OPCW) včera v podvečer uvedl, že syrští a ruští vojáci je nechtějí vpustit na místo chemického útoku. Odůvodňují to bezpečnostní situací. Každým dnes mizí stopy a toho si 

jsou strany vědomé.

Chemický útok je to nejhorší, co lze dnes použít. Látky které se drží při zemi zabíjí hlavně děti a staré lidi.

Tým OPCW je v Sýrii od soboty. Rusko slíbilo, že jim umožní prohlídku místa až zítra, čili 11 dní po útoku. Zatím jim dalo jen možnost promluvit si se skupinou 22 jistě pečlivě vybraných "náhodných osob".

Jako důvod uvádí zaminovanou silnici vedoucí k Dúmě. To je velmi zajímavé, neboť novináři z agentury AP jsou na místě od včerejška.

Rusko nejprve jako jediné zablokovalo přijetí smysluplné rezoluce jejíž cílem bylo včasné vyšetření chemického útoku a nyní blokuje přístup. Každým dnem se snaží zahladit stopy po něm.

Ještě, že my medvědovi z východu stále věříme. Tak jako Černobyl si odfoukl pro naše dobro, letadla rusové zásadně nesestřelují či slovo doping je pro ně naprosto cizí.

Při čtvrtfinálové zápase OH v hokeji s Ruskem doporučil Robert Záruba knihu Sněženky od A. D. Millera. Odehrává se v současné Moskvě a je skvělá. Nejedná se o romantický příběh, nýbrž o tom, že život prostého člověka nemá žádnou cenu. Pokud je za jeho smrtí výnosný obchod, jde všechno ostatní stranou.

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/469373-cesta-do-dumy-je-zaminovana-experty-tam-pustime-az-ve-stredu-oznamili-rusove.html

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Havránek | úterý 17.4.2018 13:25 | karma článku: 23,02 | přečteno: 651x