Co chce Milion chvilek? Odpověď dalo včerejší předávání Cen paměti národa!

Co chce ten Milion chvilek, kdo jej řídí a platí? Odpověď dalo již podesáté včerejší předávání cen Paměti národa v Národním divadle. Příběhy pěti oceněných znovu ukázaly, jak jsou si podobné zrůdné režimy, fašismus a socialismus. 

A to, že nám vládnou bývalí členové zločineckého spolku mě a ani mým blízkým není lhostejné.

Slavnostní udílení Cen Paměti národa ukázalo, jak je nesmírně důležité zveřejnit a ocenit hrdiny, kteří nesklonili hlavu a bojovali proti totalitě. Je jedno zda proti té, jenž má ve znaku hákový kříž, či rudou hvězdu. Metody převýchovy jsou velice podobné.

Wladyslav Frasyniuk z Polska byl včera prvním oceněným. Stál u zrodu hnutí Solidarita, které významnou měrou přispělo k zániku socialismu. 10 měsíců se skrýval a když jej tajná policie vypátrala, vezla jej v autě a 3 příslušníci na něj mířili revolverem. Následně prožil téměř 4 roky ve vězení. V místnosti bez oken. Pobyt byl přerušován jej výslechy, jehož součástí byl psychický nátlak a bití. Vyhrožovali mu, že znásilní jeho ženu i 2 dcerky. Neštítili se ničeho.

Mnohdy, zvláště pokud nešlo vězněné zlomit bitím, následovala psychiatrická léčebna.

Další z oceněných, Miroslav Hampl poznal metody převýchovy v pracovním táboře Ležnice v Horním Slavkově. Dostal 3 roky za napomáhání útěku kamaráda za hranice.

Odkaz:https://www.postbellum.cz/co-delame/akce/ceny-pameti-naroda/

Vadí mi, že 30 let po změně režimu jsou v čele státu premiér, který byl člen STB a prezident jenž lže a není za to odpovědný. Oba mají jistě v šuplíku schovanou rudou legitimaci KSČ.

Třetí do party jeJUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D. Komunistický poslanec, který se před 30. lety oháněl na Národní třídě obuškem a všechny tituly získal podvodem. Tak vypadají praví komunisté.

I proto je velice záslužná činnost Paměti národa Postbellum.

https://www.postbellum.cz/

Svědectví jednoho člověka, který měl štěstí, že nelidské podmínky přežil, vydají za stovky hodin prázdných projevů!

Odkaz na vysílání:

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/12831803262-ceny-pameti-naroda-2019/21954215076

Autor: Vladimír Havránek | pondělí 18.11.2019 8:11 | karma článku: 28,11 | přečteno: 1868x