Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Myslím, že "tlaky" jsou odevšad stejné, aspoň co si pamatuji minulé výběrové řízení, a to, co se dostalo na veřejnost. A taky chápu, že výběrové řízení na JE stojí miliardy a pak se stejně rozhoduje politicky. Nebo snad věříte, že soutěž bude férová, a politici zváží všechny odborné aspekty ? Rozhodne cena, bezpečnost, nebo sankce na Rusko ? Půjdeme do moderního, ale nevyzkoušeného zařízení, nebo budeme stavět jaderný blok minulého století ? Bude v Dukovanech ruská technologie kombinovaná s americkou nebo čínskou ?

Moc bych na veřejné soutěže v Česku nevěřil, neumíme vysoutěžit ani firmu na svoz odpadu. Takže bych i chápal postoj Číňanů a myslím, že ostatní potenciální účastníci lobují včetně prezidentů daných států také velice tvrdě.

0 0
možnosti
Foto

Vaše otázka v titulku by měla smysl, pokud by čínská firma dostala onu zakázku bez výběrového řízení. Protože se tak nestalo, ani nestane (naše zákony a EU směrnice takový postup vylučují), tak je to jen další plácnutí do vody a další trapný pokus, jak si otřít ústa o prezidenta Zemana a nechat se za to poplácávat po ramenou od kavárny.

2 3
možnosti
JT

Jenže "strategické partnerství" znamená nejspíš nějakou exkluzivitu ve vzájemných (doufejme jen obchodních) vztazích a text nikdo z rádoby poddaných nezná. Kéž by alespoň se tak nestalo, (naše zákony a EU směrnice takový postup vylučují). Navíc nechápu jak bychom touto zakázkou v čínském provedení snížili obchodní deficit vůči Číně.

0 0
možnosti
JZ

J76a72n 11Z84i13e33g90l21e46r

25. 10. 2016 13:23

Zasloužená karma. R^:-)

3 0
možnosti
JV

J15i19r54i 15V79r41a71b79e21c

25. 10. 2016 12:47

To jsou holt ksefty naseho hradnika a jeho kolektivu.

2 0
možnosti
VH

Četl jsem to jako hrobníka, ale ono se to ve skutečnosti moc neliší....Rv

3 0
možnosti