Chlastem za lepší ovzduší.

Mrknul jsem do kalendáře, zda není Apríl. Od toho jsme ale hodně vzdáleni.  Pražský magistrát dal chytré hlavy dohromady, spojil se s pivovarem Lobkowicz, který vlastní známá čínská skupina CEFC a vzniklo pivo Pražský chodec.

Celá kampaň projektu s názvem "Pivem proti smogu" stála téměř milion korun.

Pivo má pomáhat zlepšit pražské ovzduší od oxidu dusíku, prachových částí a podobných škodlivých látek v ovzduší.

Pivo je speciálně určené k tomu, abyste si s kolegy dali po práci JEDNO pivo a nechali služební auto v garáži.

Buď je to pivo záměrně tak hnusné, že víc než jedno člověk nevypije, nebo autor projektu nikdy na žejdlíku v hospodě nebyl. 

Tak chlapi pojďte dnes na pivo, uděláme něco pro to naše ovzduší. Zamluvíte si místo v pěkné zahrádce, objednáte každému jedno pivo a za 20 minut si všichni uvědomíte, že máte dost a jedete domů tramvají.

To je jak z mých oblíbených Pohádek ovčí babičky.

Pokud teploty každý den okupují 30°C  a parta z práce či jiný kolektiv zasedne k dobře vychlazenému pivu, zajímá je jen kdy bude zavírací hodina. Potom se vypotácí na ulici a vrávoravým krokem zamíří domů.

Nemusí mít druhý den absťák, neb agentura doplňuje zmíněné pivo do nejméně deseti pražských kanceláří.

Na jedné straně zakážeme vjezd cyklistům do části vnitřní Prahy. 

Na té druhé si budeme libovat, jak v zemi s největším počtem alkoholíků na 100 000 obyvatel hned po Rusku se nám krásně plní zařízení doktora Nešpora v Bohnicích.

Tam jak se zdá patří úplně jiná skupina lidí.

Jen nevím jak se zachová Smíchov. Ten přece držel vždycky při sobě  a je otázkou zda dovolí pivu s podivnou kampaní, aby jim tu soudržnost narušil.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/praha-pivo-prazsky-chodec-pivovar-lobkowicz-smog-ovzdusi-znecisteni-1kd-/domaci.aspx?c=A180817_195831_domaci_mpl

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Havránek | sobota 18.8.2018 8:07 | karma článku: 24,96 | přečteno: 1014x