Bude mít město bez sněhu krytou sjezdovku jako v Dubaji?...aneb v Brně rozhodně není nuda.

Pokud v Brně chybí už jen krytá hala na lyžování, pak je to skvělé město! Dle klasika Járy Cimrmana by v Budějovicích chtěl bydlet každý. To se ale, pokud radní schválí návrh na lyžařskou krytou halu může velice brzy změnit.

Je to šťastné město. Nádraží je na svém místě, městem se projede i za méně než 2 hodiny a v malebném Cejlu plánují lázeňský komplex.

Původně jsem se podíval na kalendář, ale do 1. apríla ještě nějaký ten den schází. Takový nápad neměli ani radní ve slavném Kocourkově.

Brňáci navíc mají Alpy za humny,. Za 2 hodiny jsou v klidu v nějakém menším lyžařském areálu v Rakousku.

Krytých sjezdovek je ve světě v současné době kolem 30.. V drtivé většině jsou ale v ekonomicky mnohem silnějších státech, např. v Německu či Švédsku.

To, že postavili podobný nesmysl v Dubaji je již dlouho známé. Sjezdovka uvnitř rozpálené pouště svědčí o absenci zdravého rozumu. Ten se jim jistě navrátí, až ropu nahradí alternativní palivo.

Pokud bude plán na 500 metrů krytou sjezdovku schválen, a realizován, bude už jen krůček ke kandidatuře na ZOH.

Na Špilberku bobová dráha, na přehradě přírodní areál pro rychlobruslení a biatlon mezi vinicemi na Šábesu. Tam by mohl mezinárodní olympijský výbor povolit místo terčů střílení na hrozny.

Těším se na to. Zvláště když plány primátora Béma na letní OH v Praze vzaly za své. Maskotem může být krokodýl a sníh budeme vozit z Monince.

V této souvislosti se mi vynořila slova skvělého básníka Jana Skácela: "Ochráncem Brna dnes i dřív, byl vždycky svatý primitiv".

Zdroj:

https://brno.idnes.cz/brno-kryta-sjezdovka-radni-dubaj-lyzovani-rada-mesta-pct-/brno-zpravy.aspx?c=A180321_390718_brno-zpravy_krut

Autor: Vladimír Havránek | čtvrtek 22.3.2018 10:29 | karma článku: 33,76 | přečteno: 2111x