A je to tady! RRTV se probudila a Most! je sprostý. Tvůrci mají 7 dní na nápravu...

Zima byla letos dlouhá. Zřejmě proto se členové hrdinské Rady pro rozhlasové a televizní vysílání probudili až 15.3.. Hned si vzali na paškál seriál Most! a konkrétně 6. díl prý obsahoval vulgarismy a nadávky. Na nápravu mají 

tvůrci 7 dní.

Nevím, co se potom stane. Možná celuloid v archívu České televize bude veřejně zapálen před Národním muzeem. Ještě, že sprostý byl jen 6. díl. Ostatní jistě vyhověly náročným požadavkům rady a i známý jazykozpyt Karel Oliva by vše schválil.

Těším se, až místo "A ty voš..áš všecko, co má sukni, a ty víš, že já to vím vole", může být např. "ty snědej kamaráde, já vím, že se ti zapálí lýtka pokud se sukně blízko tebe zavlní".

Nebo výraz "trochu hekat, jako, že mr..me, já si připlatím" lze nahradit neškodným   "malinko vyprávěj, aby to vypadalo, že hrajeme společenské hry".

Či "zmr.e, na jakou piču ho bráníš"?  se dá krásně sdělit "poslouchej, kamaráde, pročpak nám nedovolíš mu celou situaci v klidu vysvětlit"?.

Jako třešničku na dortu mohou členové RRTV zavést např. Čtvrtky s poezii u ohníčku v Chánově. Jistě by verše Nezvala, Hrubína či Skácela změnily klima v této lokalitě.

Je zajímavé, že radě nevadí i v pravé poledne stupidní reklamy na únik moči či vložky s nimiž můžu dělat úplně všechno.

Nevím, zda je něco více zbytečné než Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Reakce více než měsíc po odvysílání 6. dílu svědčí o nové jednotce zbytečnosti.

Zdroj:

https://refresher.cz/63889-Most-je-sprosty-zadame-napravu-vzkazuje-Rada-Ceske-televizi?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Autor: Vladimír Havránek | neděle 17.3.2019 19:24 | karma článku: 43,84 | přečteno: 4951x