Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není potřeba nařizovat ani označení hospod, podle reakcí v některých diskuzích soudím, že militantní nekuřák cítí kuřáckou restauraci na pět kilometrů. A pokud by ji náhodou neucítil, přece se uvnitř vždy může zeptat, jestli se tam kouří nebo ne. Také se to dá odvodit podle kuřáků, kteří v restauraci jsou, podle popelníků na stolech, atp. Ale jinak máte pravdu, vodění za ručičku už je opravdu neúnosné a nejen pokud jde o hospody. :-/

2 0
možnosti
Foto

Proti poslední větě bych se teda ohradil. V diskusích na toto téma najdete vždy spoustu lidí, kteří potřebují vodit za ručičku a bez státních nařízení a zákazů by nevěděli, co mají dělat aby nějak obstojně ve společnosti přežili.

3 0
možnosti

Bohužel na hraně zákona stáli, stojí a zřejmě i budou stát ti co se za ruku nechtějí nechat vodit.

0 0
možnosti

Bohužel, ti naši socialističtí inženýři v Parlamentu neví, kdy skončit!

5 0
možnosti

Ani bych to tolik těm socialistickým inženýrům nevytýkal, ale že je stát schopen porodit tolik ovcí, aby jim bylo umožněno vítězit to je už na pováženou. Nadvládu levičáků lze, dle mého mínění zničit pouze neplacením daní.

2 0
možnosti
Foto

Já jenom technickou: Každá hospoda, zda je kuřácká či nekuřácká, musí být (a také drtivá většina je) nálepkou označena již dnes.

0 0
možnosti

Celý den nekuřácká a večer kuřácká. - To je tedy perla. A ten smrad co tam po smradlavých kuřácích zbyde ? Bude zákon, bude a nezahulíte si v hospodě ani náhodou.

0 2
možnosti
Foto

Bude zákon a hospoda zkrachuje, třeba. Soused má kozu a já ne – bodejž by mu chcípla, že?

Zákon je správný tehdy, je-li spravedlivý. To, že vyhovuje mně, ještě neznamená, že je správný. Víte o tom, že má zákaz řadu odpůrců i mezi nekuřáky? Proč asi? Že by proto, že je nespravedlivý?

10 0
možnosti

Je právem každého podnikatele vybrat si zákaznický segment, na který se soustředí.

5 0
možnosti

Bohužel nebude pravdou.

0 0
možnosti

Dalo by se s Vámi souhlasit, kdyby byla možnost si vybrat. Jsou místa, kde si nevyberete a alternativa přes den nekouřit a v noci ano je nanic. Stejně přes den jíte z popelníku, protože vše čpí po kouři. Viděla bych řešení, ale to je o majitelích. Jsou hospody, kde osazenstvo kouří jednu za druhou a přesto tam není zahulíno. Ale ono to něco stojí. Ano člověk i tak když z ní přijde je cítit, ale není tam mlha a dá se dýchat. Rozdíl je jen v tom, že na stropě mají přístroj, který ten vzduch čistí. Není to 100%, ale pomáhá to. Jenže, když jim to někdo nařídí, budou zase brečet, že je to drahé a že kdo jim má co nařizovat. Přesto by to něco řešilo. Jinak tzv. pajzly a pivnice bez kuchyně bych opravdu neřešila. Sušenky a utopenci nejsou jídla, kvůli kterým by se v prostorách nesmělo kouřit. Na druhou stranu podobný zákaz by těmto podnikům mohl pomoci. Jejich existence je na hraně. Sotva se uživí, protože jen čepování piva ten podnik neudrží. Potřebují denně tak 3 - 4 lidi co tam přijdou a pijí tvrdý alkohol a pokud chodí jen pivaři, nevydělají ani na nájem.

1 1
možnosti

Jsou místa, kde si nevyberete, protože tam žádná hospoda není. Jsou místa, kde si nevyberete, protože všude mizerně vaří. Jsou místa, kde si nevyberete, protože ceny vystoupaly do nadoblačných výšin. Jsou místa, kde si nevyberete, protože je všude příšerný hluk. Jsou místa, kde si nevyberete, protože nemají jídlo vegetariánské, dietní, košer, bezlepkové, ...

X

Co s tím?

20 0
možnosti

Souhlasím s vámi.

Jsme dospělí a svéprávní, umíme si vybrat hospodu dle svých představ.

A pokud v nejbližším okolí žádná hospoda vyhovující našim představám není? Tak do hospody nejdu. To není nezbytná životní potřeba.

19 0
možnosti
Foto

„A pokud v nejbližším okolí žádná hospoda vyhovující našim představám není?“

Tak někomu nařídíme, aby ji pro nás provozoval. Třeba majitel knihovny nebo autoservisu... ;-)

11 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1872x
Když jsem jako kluk na něco nadával, babička mi říkala "Mlč, co jsi udělal pro to, aby to bylo lepší!". A měla pravdu. Tak teď radši něco dělám, i když to není dokonalé.

Seznam rubrik