Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Ono je to trochu složitější. Málokterý včelař si odnese domů neznámý roj, protože se bojí nemocí. Včelaři mají dokonce za povinnost neznámé roje ze zdravotních důvodů likvidovat - jde hlavně o zamezení šíření moru včelího plodu. Jinak ale díky za pěkný článek i fotky. R^

0 0
možnosti
ZW

Nám se usadil roj na keři u příjezdové cesty k činžáku. Volali jsme městskou policii, tu ale jen zajímalo, zda jde o veřejné prostranství, nebo soukromý pozemek. Po delším zkoumání zjistili, že jde o soukromý pozemek, takže místo pomoci začali vyhrožovat, že majitel pozemku (bytové družstvo) musí okamžitě zajistit odstranění, protože to ohrožuje kolemjdoucí na chodníku. Naštěstí jeden ze sousedů má nějakého strýce včelaře, který přijel a roj odvezl. Nicméně říkal, že vzhledem k tomu, že nevíme, odkud byl a jaký je jeho původ, musí jej ihned zlikvidovat, nemůže jej někde použít. Jinak by riskoval infekci a onemocnění ostatních včelstev v okolí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1864x
Když jsem jako kluk na něco nadával, babička mi říkala "Mlč, co jsi udělal pro to, aby to bylo lepší!". A měla pravdu. Tak teď radši něco dělám, i když to není dokonalé.

Seznam rubrik