Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

jsem pro zrušení hlavně proto, že nikdo neví, kam tyto peníze šly , tvrzení že "do zdravotnictví" je nicneříkající

1 2
možnosti
PD

O vybrané peníze dostávali ordinace - lékaři nižší kapitační platby [za každého pacienta měsíčně] od zdr. pojišťoven. Takže ušetřily zdravotní pojišťovny což nebylo od věci.

1 0
možnosti

Regulační poplatek u lékaře považuji za nesmyslný a zbytečný opruz, administrativa s jeho výběrem je dle mého názoru neefektivní a vybírání poplatku pro pacienty degradující. Něco jiného jsou poplatky na pohotovosti  a poplatek za nemocniční stravu a pobyt (něco jako "hotelové služby" je v souvislosti s nemocnicí dost nevhodný termín).

5 3
možnosti
MK

Zřejmě jste byl u lékaře poprvé v životě. "Regulační poplatky ani nesnížily,či posléze nezvýšily počty osob v čekárnách u dr.Jelikož mám osobní zkušenosti,vím o čem mluvím. Jedinou pravdou zůstává,že si staří lidé chodí k doktorům pokecat,ale to už je jiná písemka.

3 2
možnosti
KH

Pane inženýre Glasere měl jste smůlu, že tam nebyli starší pánové jako jste Vy. Mohli jste si povídat třeba o prostatě, ženských,  vést takový ty chlapský kecy. Po hodince jste byl na řadě - plná čekárna lidí. I kdyby měl pan doktor na jednoho pacienta asi "15 minut", tak jste byl pátý. A ty argumenty, že se tam lidi /pro Vás jenom starší dámy/ chodí vykecávat to vymyslel Julínek a Cikrt. Co tihle dva pánové  a další  udělali za škody ve zdravotnictví netřeba připomínat. Je jenom dobře, že poplatky byly zrušeny.

4 4
možnosti
MT

Ze se "chodi vykecavat" je ten nejhloupejsi argument jaky jsem kdy slysel!  Hlupci mohli prijit s necim lepsim nez timto. Rv Kdyz sedim v cekarne tak budu hledet do zdi jako tele, anebo rikat svym sousedum "nemluvte na me" nebo predstirat ze jsem hluchy, nebo co tedy?

1 2
možnosti

M45i48r33e45k 94Ř88í68h37a

3. 6. 2015 13:50

Osobně to vidím úplně obráceně. Lidí je u doktora stále stejně, jako před poplatkama, s nima,i bez nich. Bavím se o obvodním lékaři a nevšim sem si nikoho kdo nějak nemarodil, nebyl zavolaný na kontrolu nebo nešel s nějakým papíem pro potvrzení od doktora. A platil jsem pokaždé, ať mi bylo blbě a šel sem poprvé, nebo na kontrolu nebo s nějaký lejstrem (zbroják, potvrzení o zdravotním stavu pro zaměstnavatele a podobně). Jediné kdy jsme neplatil, byly kontroly (dvě ročně) po prodělané borelióze. A neznám nikoho, kdo by se chodil do té čekárny jen tak vykecávat a nasávat bacily od nemocných lidí. To je jen medáílní masírka.

6 5
možnosti
MS

Věřím, že to tak je. Ale divím se tomu. Já když musím jít k lékaři, tak mě nejvíc žere to, že v čekárně můžu nachytat ještě další neduhy od ostatních pacošů, takže se tomu vyhýbám, jak můžu.

4 1
možnosti
MT

Muzete stat venku, nebo sedet na schodech a rict sestre az budete na řade tak at' zvola: "halóó" ;-D...

0 0
možnosti
BH

stejna zkusenost... "devcata" chodila hned rano, aby usetrila na topeni... ;-D

4 2
možnosti
KG

Máš recht, Vláďo!   :-)R^

2 1
možnosti
VM

Tak. Ale nejde o ty babičky a možná i dědečky. Jde o ty populisty (fuj nemám to slovo rád), kteří v honbě za korytem slíbili jejich zrušení (ČSSD, ANO) a evidentně to zabralo, i když museli už tehdy vědět, co je to za hovadinu, aby dnes začali uvažovat o tom, že by bylo lepší je navrátit. A věřte mi, 100% bylo. 30,- Kč. Cca jedno pivo nebo 40% krabičky cigaret, 40% oběda, jedna osmisetina průměrné hrubé mzdy..... Dalo by se pokračovat. Jediné, s čím jsem měl já problém bylo, že nenosím žádnou hotovost, jenom kartu a musel jsem na to vždycky při návštěvě doktora myslet. Nic víc.

Myslete na to, až půjdete příště volit :-)

11 3
možnosti
Foto

A zase je tu porovnání s krabičkami cigaret,pivem. Chybí ještě Paralen.

Myslíte že ta babička co si přišla změřit tlak hulí a chlastá? Já už dlouho necítil v žádné čekárně zápach z kuřáků.

1 0
možnosti
Foto

Já jsem se naučil chodit hned poránu. Zdravým-nemocným se nechce vstávat a tak tam jsme jenom my, co máme skutečný zdravotní problém. Po deváté to k mé doktorce vůbec nemá cenu chodit.

4 0
možnosti
PK

P37a81v60e92l 26K43u67l95a

3. 6. 2015 12:56

Moje lékařka ordinuje od sedmi. Naposledy jsem přišel do čekárny ve čtvrt na sedm a byl jsem šestý. Jedinou útěchou mi bylo, že jsem byl suveréně nejmladší. :-)

P.S. Je mi 58 :-/;-(;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1864x
Když jsem jako kluk na něco nadával, babička mi říkala "Mlč, co jsi udělal pro to, aby to bylo lepší!". A měla pravdu. Tak teď radši něco dělám, i když to není dokonalé.

Seznam rubrik