Růžičkův výběr

Když na počátku MS v Německu Růžičkův výběr nezaznamenal okamžitě přesvědčivé výsledky, byl jsem znechucen komentáři typu: „Bez nejlepších hokejistů z NHL nemáme šanci. Na MS nás reprezentuje výběr bez potřebné kvality...“

Pokládal jsem to za netaktní i nepravdivé hodnocení. Od prvních zápasů bylo totiž jasné, že současná reprezentace je vynikající. Výborně vybraný kapitán Rolinek, pracovití, rychlí a šikovní mladí hráči, zcela pro družstvo hrající Jaromír Jágr, skromný a spolehlivý brankář Vokoun a především: srdcem a týmově hrající celé mužstvo. Trenér Růžička vybral dobře. Možná jsou v NHL někteří Češi úspěšnější ve statistikách, mají vyšší příjmy a patří k výraznějším mediálním celebritám. Přesto mám jistotu, že tentokrát naše reprezentace byla složena z těch skutečně nejlepších hokejistů. Těch, kteří měli vůli a chuť poctivě reprezentovat naší republiku. Když se po vítězném zápasu se Švédskem drželi za ramena a všichni do jednoho zpívali národní hymnu, znělo mi někde uvnitř opakovaně to dnes tak málo frekventované slovo „vlastenectví.“ Gratuluji upřímně celému týmu a moc jim úspěch přeju.

Je před volbami. Přál bych si, aby i zde zvítězili ti skutečně nejlepší. Nemyslím si, že jsou to i v tomto případě vždy ty nejznámější mediální celebrity: baviči, diskusní ekvilibristi, nadaní, ale všeho schopní…  Přál bych si ze srdce, aby po volbách vzešel nový tým, reprezentace se srdcem a smyslem pro vlastenectví. Taková by pak jistě byla pro ČR užitečnější než soubor primadon složený ze „hvězd,“ které na nás povýšeně shlíží z megalomanských billboardů a vemlouvají se nám na každém kroku od rána do večera z předplacených televizních pořadů.      

www.derner.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Derner | pondělí 24.5.2010 12:29 | karma článku: 25,51 | přečteno: 1597x