Poslanci TOP 09, vyberte si svoji stranu!

Je nemorální a politicky nekorektní, aby lidé zvoleni za KDU-ČSL zůstávali ve sněmovně, nebo v krajských zastupitelstvech ve svých funkcích i poté, co se přihlásili do strany TOP 09. Měli by se vzdát svého mandátu. To by bylo férové jednání směrem k voličům. Tito poslanci byli zvoleni občany proto, aby naplňovali program KDU-ČSL. Nyní jsou členy strany, která se od této politiky odklání. Toto jednání se mi zdá vůči voličům nekorektní.

Existují i další důvody, proč by se tito poslanci měli vzdát mandátu: Popírají totiž základní etické principy, za kterými se lidovci stojí a také ve sněmovně nepodpořili návrh týkající se vyššího zdanění hazardu a jeho omezení.

Zisk poslaneckého mandátu je také vždy výsledkem úsilí širokého kolektivu lidí, kteří ve prospěch svých kandidátů odevzdávají velké množství dobrovolné práce a vynakládají i vlastní prostředky. Logicky za to očekávají, že zvolený poslanec bude hájit principy, pro které byl členy své strany nominován a podpořen. Opustí-li poslanec svoji stranu a mandát si ponechá, dopouští se otevřeného podvodu a zrady na lidech, kteří mu dali svoji důvěru.

Nové politické strany, které vznikají před volbami, jsou pro voliče zpočátku lákavé, ale historie ukazuje, že se nejedná o stabilní voliče. Známé tváře nezajistí naplnění politického programu. TOP 09 se navíc potýká s netransparentním financováním. Také tyto důvody vedou k ostré kritice těchto přeběhlíků sedících na dvou židlích.

www.derner.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Derner | středa 18.11.2009 20:10 | karma článku: 16,93 | přečteno: 981x