Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

V.Hamral.ml

17. 5. 2010 2:27
;)

'Vím, že nic nevím' je klasika autore, vy však z nádherné pozice 'znalce kostí' musíte kráčet tímto světem s louskat lebky prostých jak ořechy, aby z nich vyhřezly ty pomýlené naplaveniny! Zníte skoro smutně, což vůbec není dobře;-)

0 0
možnosti
A

antropos

17. 5. 2010 11:50
Re: ;)

To mne nenapadlo, že jsem vlastně dospěl k slavnému "Vím, že nic nevím", ale máte pravdu. Já to však chápu optimisticky, neboť tím, že vlastně nevím, tak jen proto, že vím víc. O to mi ale nešlo. Příspěvek byl jakýsi povzdech o tom, že i vědecké poznání přináší pozitivní emoce, a současně o tom, jak prožitky v mládí bývaly silnější. C´est la vie.

Poznámka: Antropologie není jen o "kostech". Já se mimo jiné např. zabývám vnímáním obličeje a rozpoznáváním pohlaví podle obličeje v kontextu naší evoluce, sleduji otázky evoluce mozku apod, dříve jsem studoval vývoj a růst dětí a mládeže (živé).

autor

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1442x
Antropolog, kterému není nic lidského cizí. Učím biologickou antropologii a etologii člověka na Fakultě filozofické ZČU v Plzni. Mám různé (i kulturní) zájmy, leč nějak začínám stárnout a nestíhám.