Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Haidy

11. 7. 2010 16:31
Nebudu rozebírat vědecké podklady vašich článků.

Až zas tolik na to "nemám" nastudováno. Jen chci do diskuse vlepit jednu poznámku: Ve všech vašich článcích je vždycky v pozadí přívětivá lidskost.

0 0
možnosti
A

antropos

8. 8. 2010 1:16
Re: Nebudu rozebírat vědecké podklady vašich článků.

Teď nevím, zda Vám mám poděkovat nebo si naopak sypat hlavu popelem za předpojatost čili neobjektivitu. No raději zvolím první variantu: Děkuji (potěšilo to).

autor

0 0
možnosti
P

psychonaut

3. 6. 2010 9:01
biolog Maturana si mysli

ze laska se vyvinula jako neotenie ze vztahu mezi ditetem a matkou. V soucasne dobe se v psychologii hodne zkouma teorie attachmentu i jeji role pri vzniku psychopatologii. A prave emocionalni attachment je zakladem lidske schopnosti lasky. Ta sexualita hraje az druhoradou roli. Kdyby nebylo toho emocionalniho attachmentu, tak nebudou ani sexualni vazby, ale volna sexualita jak ji chteli hippici.

http://en.wikipedia.org/wiki/Attachment_theory

http://www.lifesnaturalsolutions.com.au/documents/biology-of-love.pdf

0 0
možnosti
A

antropos

3. 6. 2010 9:07
Re: biolog Maturana si mysli

Attachment neboli připoutání či lpění je samozřejmě tím nejdůležitějším mechanismem zajištění péče o nezralé dítě, ale týká se především vztahu mezi novorozenětem a matkou (což má být obsahem onoho z mé strany slibovaného pokračování). Sexuální život partnerů a trvalost páru tomu má napomoci spoluúčastí muže coby otce. Tím jsme mezi savci spíše zvláštní.

autor

0 0
možnosti
MP

Muf Puf

3. 6. 2010 7:59
Proč mám rád sex?

Protože je to strašně příjemné a zábavné!!!;-)

0 0
možnosti
A

antropos

3. 6. 2010 8:48
Re: Proč mám rád sex?

Svým příspěvkem jsem chtěl vysvětlit důvody, proč je nám sex "příjemný a zábavný" (konstatování, že máme rádi sex, protože je příjemný a zábavný, je tautologií, potvrzování něčeho sebou samým).

Většinou nebývá něco jen tak. Potěšení ze sexu je více méně "odměnou" za péči o naše dlouhou dobu nezralé děti.

autor

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1442x
Antropolog, kterému není nic lidského cizí. Učím biologickou antropologii a etologii člověka na Fakultě filozofické ZČU v Plzni. Mám různé (i kulturní) zájmy, leč nějak začínám stárnout a nestíhám.