Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

antropos

13. 3. 2010 10:28
Oprava

Blog sice není článek do tisku, ale i tak mne mrzí, že jsem zase "propustil" gramatickou chybu. Omlouvám se čtenářům i lidoopům za nesprávný pád v předposlední větě. Autor

0 0
možnosti
V

viveka77

13. 3. 2010 8:31
Promluvil jste mi z duše

Díky VR^

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

13. 3. 2010 1:43
v zasade souhlasim,

kdo me zna vi, ze jsem zviromil. Take jsem drzel v naruci cubinu, ktera usnula (take kvuli selhani ledvin) a neobeslo se to bez slz. Ale nemohu souhlasit s podtextem. Neni mozno davat do roviny pravo zvirete a cloveka. Omezovat vlastni zivocisny druh na vrub jineho je proti prirode.

Cimz samozrejme nikterak nesouhlasim se ZBYTECNYM utrpenim. Zabijet by se melo humanne, z predstavy pripravy raka nebo humra (vareni zaziva) me pomalu chyta trauma (a to vazne - jednou jsem v obchode videl zive humry a predstavil si to... to jsem nemel). nemelo by se zabijet tam,  kde je nahrada (treba kvuli kozichum - predpokldam, ze s dnesnimi materialy uz umime udelat obleceni kvalitnejsi a jinak). Ale beru jako nesmysl snazit se vnutit cloveku vegetarianstvi (kazdeho volba, ne natlak shora) a nebo prave prava zvirat stavet vyse, nez cloveka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1442x
Antropolog, kterému není nic lidského cizí. Učím biologickou antropologii a etologii člověka na Fakultě filozofické ZČU v Plzni. Mám různé (i kulturní) zájmy, leč nějak začínám stárnout a nestíhám.