Diskuse

Nový článek

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ST

Silva Tree

4. 10. 2009 22:16
umeni je clovek, clovek je umeni2

já například sním o splynutí s uměním, barvami, hudbou, vesmírnou a nesmírnou:-) krásou a jejím řádem, lehnout si pod strom a vsáknout se. ;-DAle to už se nechám unášet do jiných oblastí.

Mám ráda tanec a rytmus a nejvíc intuitivní improvizaci v tanci, tak Aldimu velmi dobře rozumím(to jsem hlavně chtěla říci)V Rytmus a tóny jsou velmi silné a ve spojení s voláním vlasti(rodiny,kmene,krve,...)mnohdy velmi bolestné...

0 0
možnosti
ST

Silva Tree

4. 10. 2009 22:16
umeni je clovek, clovek je umeni

Krásně napsáno. A velmi se mi líbil obrat "tanec byl Aldi", ač to, co mě napadá, s hlavní myšlenkou článku moc nesouvisí, je úžasné, jak moc sme citliví na hudbu a rytmus(tedy ne všichni), jak si člověk připadá slabý proti silám kHz a dB, že nakonec musí říct ne že on je umění, ale umění je on. To je touha člověka rozplynout se v něčem větším, mocnějším, viz například súfijské splynutí s Milovaným, nebo rozplynutí v nirváně po strastiplném koloběhu životů. I když já sama nevěřím, zdá se mi to krásné..

0 0
možnosti
H

Haidy

30. 7. 2009 16:36
Aldiho taneček

Napsal jste to krásně a výstižněš. A stačilo vám k tomu jen pár vět.. R^

 

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1442x
Antropolog, kterému není nic lidského cizí. Učím biologickou antropologii a etologii člověka na Fakultě filozofické ZČU v Plzni. Mám různé (i kulturní) zájmy, leč nějak začínám stárnout a nestíhám.