Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Některé shody okolností mohou být podmanivé. Pak jsou skutečné synchronicity, které mohou být velmi nenápadné a nějaký čas mohou unikat naší pozornosti, ovšem nedochází k nim samoúčelně, a proto si jich adresát či adresáti nakonec všimnou a pochopí jejich smysl. Jiné synchronicity mohou adresáta svou přesvědčivostí uvést v úžas, když jsou doprovozeny dalšími příznaky vůle jejich "režiséra" a dodatečným vyjasněním jejich účelu. Jiné mohou být třeba přesvědčivou nápovědou o jejich původci, který jimi opakovaně říká například: Ještě pochybuješ? Po kolikáté už? Kolikátá je to dnes už na vlas stejná náhoda? Desátá? Už chápeš? Není to náhoda ani šálení.

Odborníci na lidskou psychiku mívají tendence se se svými kolegy shodnout na tom, že čemu nerozumějí, mají právo patologizovat. Někdy v příliš nápadné shodě připomínající zločinné spolčení. A je po záhadě...

1 0
možnosti
  • Počet článků 3
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 258x
Největší hodnota je pro mě osobní svoboda, Ráda tvořím a občas musím bojovat za právo na svou individualitu.

Peču si doma na Hané kváskový chleba a vypaluju své keramické hrnky, Po čase opět připravuji autorský divadelní projekt..

Letos jsem vstoupila do třetí třetiny svého života a těším se na ní. Ta druhá byla občas trochu krušnější. Občas se mě psychiatři pokoušeli vyléčit a udělat ze mě někoho jiného, než kým jsem se narodila. Snad se mi podař pokračovat v životě podle svých představ a obhájit právo být taková, jaká jsem.

Seznam rubrik