Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Jste netolerantní dáma, která nerespektuje jinou kulturu a náboženství...já jsem naopak ráda, že moje dítě díky škole  poznává i jiné náboženství...je mi vás líto

0 6
možnosti
MK

Všechno jste tu řádně omínusovala až jste se odhodlala k vlastnímu vyjádření. Dle Vašeho výroku soudím, že jste ta multikulturní a proto se ptám: proč se má jiná kultura stěhovat do Evropy, vyžadovat, aby jí bylo uděláno místo a po té tu původní (křesťanskou) zatlačit do pozadí? Proč se nechová jako host, kterému, když se něco na návštěvě nelíbí, práskne dveřmi a jede domů?

2 0
možnosti
MK

R^ Psal jsem článek na toto téma, psal jsem na instituce protestní vyjádření, ale zatím ( dle mé babičky) jako když "hrách na stěnu házíš".

1 0
možnosti
Foto

Svoboda slova v praxi? Zakažme to!!! Takhle si to představujete? Že svobodně se mohou hlásat jen ta dogmata, se kterými souhlasíte vy? Jde -li vám o to, aby vašim dětem nikdo nevymýval mozek, věnujte se jim. Naučte je samostatně myslet a ne jen přejímat vaše názory či názory kohokoliv jiného. Oni si pak svou cestu najdou sami a dokáží rozlišit co je dobře a co špatně. Chcete - li je ale učit tím stylem, že jim zakážete to s čím sama nesouhlasíte, oni autmaticky budou k tomu tíhnout, neboť neznámé a zakázané vždy tuze láká.

3 2
možnosti
MK

RvNesouhlasím s Vámi, byť máte malou část pravdy. Ovšem škola je místem , kde  očekáváme a má být zaručeno, že se v ní hlásají pravdy a nebo je upozorněno na názorový rozpor u věcí nepopsatelných. Projekt muslimů, jak se dostat dětem do hlavy, pamatoval vedle narůžovo natřeného islámu i na nejvhodnější formu, aby byli dětem blíže. Verbovali - náctileté, kteří se ty polopravdy naučili a po té přednášeli. Je dobře, aby se děti seznámily s tím, jaká existují náboženství; má to být v osnovách a přednášet to má kantor. Takový text je pod veřejnou kontrolou a nesmí to dopadnout jako v Anglii, kde vyškrtli ze základního dějepisu jakoukoli zmínku o holokaustu, aby to muslimy nepobuřovalo.

4 0
možnosti
JN

J52o82s48e10f 52N30i87k63l

8. 9. 2014 1:17

....každé "náboženství je opium lidsta"....

1 0
možnosti
KM

Tak tady zase jednou dostali logika a zdravý selský rozum na frak ... vzdělání se o něčem dělá z člověka extremistu? Odkdy? 

Není spíš extremista ten, kdo si mele své a pomíjí fakta? Máte to trochu pomýlené Rv

2 8
možnosti
VA

Vzdělávání ano, nicméně je třeba vyváženě!!Pakliže o jakémkoliv tématu informuji jednostranně a zaujatě je tato informace bezcenná!!

8 1
možnosti
JF

Uvedený projekt je zpracován s cílem dostat se do škol, a technikou hraničící s podprahovým vnímáním (což je i v reklamě zakázáno). V každém případě přesahuje aktivity ostatních církví (kromě katolické odnože). Hlavní problém je v tom, že děti nemají dostatečný pojmový aparát ve svém věku, aby rozlišili, co je informace pravdivá a co ne. JInak ve vzdělávacích programech škol je dostatek podkladů pro to, aby se s jiným nábožensktvím žáci seznámili.  Jinak Vás mohu ujistit, že islámské školy, pokud se věnují křesťanství, prezentují jej jako zbloudilé, které je potřeba přivést na "správnou cestu", a o ateistech hovoří jako o bezectných lidech. Jediná obrana veřejnosti je obrátit se na ministra Chládka s nesouhlasem, případně na jeho nového ombudsmana E. Zemana. Rovněž, jako rodič, máte právo sdělit vedení školy, že si nepřejete (nejlépe písemně), aby Vaše dítě dostávalo informace o vybraných náboženstvích mimo učební plán školy, a od osob, které nejsou kmenoví učitelé školy.

9 0
možnosti
TJ

Zajímavé kolik lidí se u nás pohoršuje nad naprosto marginálními drobnostmi, zda se mají či nemají nosit šátky a vyvozují tvrdé odsudky se slovy o ideologii, která je velmi zrůdná a v našich zemích nemá co dělat. Přitom třetí nejsilnější stranou u nás je Komunistická strana, která je opravdu zrůdnou ideologií a zřejmě podle mnoha lidí v našich zemích má co dělat, když ji 25 let po revoluci občané stále volí, čímž se komunita komunistů u nás neustále rozrůstá a s ní i drzost komunistů, kdy bez problémů začínají vymývat mozky našich dětí, že Milada Horáková si přece provaz zasloužila, jak by Vám ozřejmila jistá nejmenovaná komunistická poslankyně! O víkendu jsem navštívil ve Zlíně svoji pratetu, které jistý Grebeníček, otec bývalého předsedy Komunistické strany, botou vykopl horní zuby. Manžela jí nechal zavřít na 16 let do Jáchymovských dolů a další účastníky procesu nechal pověsit či je ukopal k smrti. Chápu ovšem Váš postoj, je daleko jednodušší řešit jiné kultury, než si zamést před vlastním prahem a podívat se pravdě do očí, že dvě nejzrůdnější ideologie a to fašistickou i komunistickou stvořila naše kultura, přičemž tu druhou jmenovanou do dnešních dnů u nás vyznává nezanedbatelné množství lidí. Mimochodem při nedávných volbách do EP jsem ze spotů politických stran zjistil, že byla znovu založena dokonce i KSČ, která otevřeně vyznává třídní boj. Jediné rádoby pozitivní na podobných xenofobních názorech, kterých je Váš příspěvek plný od začátku až do konce je skutečnost, že jste od plivání na Romy přešli k nasazování psí hlavy muslimům, kterých je zde jako šafránu. Kdysi za Masaryka jsme měli každý svého žida, doba pokročila, tak dnes máme svého muslima. Před sto lety začala Velká válka, která s přestávkou trvala téměř do poloviny minulého století. Podobné xenofobní názory, tehdy vůči židům, vedly ke genocidě, která nemá v dějinách obdoby, ale přesto i dnes se mezi námi najde mnoho Vám podobných mudrlantů, kteří vyvolávají ducha koncentráků a vyhlazovacích táborů

6 6
možnosti
Foto

Přejeďte se podívat do Teplic, kde muslimové skupují pozemky a staví si domy. Třeba se vám stane, že skupina muslimům, která jje roztažená po celém, chodníku, vaší ženě neuhne a  úmyslně ji srazí. Nebo, když napomenete muslimského kluka a ten vám rukou naznačí, že vás podřeže, za smíchu a potlesku okolo sedících muslimům.

10 0
možnosti
MT

Autorko, díky, naprostý souhlas   R^

10 1
možnosti
JL

Né, že bych muslimy zrovna miloval, ale článek je ze soudku hodně povrchního. Z toho neobjektivita jenom čouhá.

5 10
možnosti