Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P23a48v55e37l 10V48é87b26r

12. 3. 2015 8:23

Oni ti pachatelé dětského dobra zapomínají na jednu důležitou věc: Dítě se musí naučit žít ve smečce, což v lidském pojetí je lidská společnost. Každá smečka má svou hierarchii: Někdo je vůdce, někdo je ten, kdo musí poslechnout. A někdy ten vůdce (nebo vyšší) může o své postavení, za stanovených pravidel (ať je již souboj na nože, nebo prokázání lepších vědomostí) přijít a ten nižší se může vyšvihnout.

To všechno se musí malý človíček naučit. Zkouší, co může a musí mu být umožněno poznat, co nemůže. Podle okolností někdy stačí domluva, jindy je zapotřebí fyzického odporu (až přiměřené formy násilí).  Taková facka hysterickému děcku má neobyčejný výchovný účinek - pokud hysterčí poprvé. Pokud mu to hysterčení již někdy prošlo, potom facka nestačí.

Pokud se ale "vychovává" tak, že děcko může všechno, že nenarazí na odpor (snad leda na spoustu keců potom, kdy už nevnímá souvislost s proviněním), kdy si může vydupat všechno, tak z něho vyroste člověk, který nezná míru v prosazování svých libůstek. Neumí respektovat nikoho, zná jen sebe a svá přání. A pokud je takových jedinců převážná část (a vývoj k tomu, zdá se, směřuje), společnost se rozpadne, protože nikdo nebude schopen spolupráce.

3 0
možnosti
Foto

K62a21r61e83l 67C72a81c41h

11. 3. 2015 23:53

Moje řeč. V době své školní docházky bych si  doma nikdy nepostěžoval, že jsem dostal od kantora facku, protože rodiče by mi ještě přidali, neboť jsem určitě udělal nějakou lumpárnu, za kterou zasluhuji trest. Na rodičáky chodila matka a vždy kantorům říkala - když bude zlobit - seřežte ho, já si na vás stěžovat nepůjdu. A fungovalo to. Také jsem z toho žádné trauma neměl a svých rodičů a naprosté většiny kantorů si vážím za to, jak mě připravili pro život. Když dnes vidím film z americké školy, je mi na zvracení. Jsem rád, že jsou u nás stále ještě lidé jako Vy, kteří myslí rozumně, protože těch hlupáků, kteří si myslí, že snad někdo šel na kantořinu jen proto, aby si mohl na jejich neviňátkách vybíjet své mindráky, nebezpečně přibývá. Za hezký článek děkuji.

2 1
možnosti

:-).............Karle, omluva.....patří  + !

1 0
možnosti

Zasloužená karma:-). Je potřeba ty zhůvěřilosti z Bruselu odmítnout a také se vymezit vůči skandinávskému vzoru. Kdyby Breivika někdo zamlada profackoval, tak z něj nevyroste takový psychopat.

3 1
možnosti

...to samé je v německy mluvících zemích atd. souhlasím s Menclem : je to výchova amerických zmetků;-D8-o

3 0
možnosti

Jestli my nejsme ten nejdokonalejší národ na světě, který umí i děti bít "správně". Hlavně at nám nikdo neradí. Protože dokud nebyla EU, tak se u nás ( a po staletí ), žádné sprosté dítě neobjevilo...Rv

0 7
možnosti

Rozhodně EU jde nesprávným směrem

4 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1721x
Jsem loutkoherečka, mými koníčky je historie , divadlo, příroda. Již dvacet let se snažím pochopit co se s naší krásnou zemí děje .Řídím se zdravým rozumem byť se říká, že zdravý rozum umřel :o)

Seznam rubrik