Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Právo protestovat je základem demokracie. Držet hubu a krok a jednou za čtyři roky k volbám není úplně nejlepší postoj.

.....

Výše uvedený postoj však vyplývá z tzv. demokratického centralismu. Tímto principem se řídí komunistické strany a nikoli demokratická společnost.

...

Vážení kryptosoudruzi - jaký je váš postoj k odborářům, kteří nerespektují výsledky voleb a na půl dne všem ostatním zasekají magistrálu nějakým, protestem?

.... Viděno Marxovýma očima, tak studenti svým protestem vytvářejí určitou složku společenského vědomí, která se posléze nějak projeví. Jejich protest má tedy smysl. .... KSČM je součástí demokratického systému. KSČM však ani omylem nemůže být považována za demokratickou stranu.

1 5
možnosti
JM

Jenže "de jure" demokrarická je, bez ohledu na to, co si myslíte, či přejete vy. Nedemokratická strana by byla zakázána.

2 0
možnosti
Foto

Karma! A kdesi jsem četla, že za Baborovou přijde jiný komunista. To se ty děti ustávkují, místo aby se učily na pololetní hodnocení.

4 1
možnosti
LH

Kam se vytratil respekt k výsledku demokratických voleb? Protestující studenti budou mít právo jít za 4 roky k volbám a výsledek změnit pokud dosáhnou volebního věku.

5 0
možnosti
JM

Tak pro paní Hrubou:

Příklad třeba z parlamentu. VŠICHNI poslanci mají právo se k zákonu vyjádřit hlasováním. Pokud je ale 101 pro a 99 proti, platí CELÝ zákon, ne jeho poměrná část. Ta menšina, co prohrála, to musí pro tento konkrétní případ akceptovat a ne vykřikovat, že zákon neplatí, že mají svá práva. to by pak byla anarchie.

Dokážete to pochopit?

3 0
možnosti
Foto

Opět se našla loutka(učitel), která splnila roli mouřenína.;-D

3 0
možnosti
IH

Když demonstrují proti vládě odboráři, taky se chovají nedemokraticky? Proč pořád všichni melete o dětech? "Děti" v jejich věku se v títo zemi vzepřeli proti bezpráví několikrát, zatímco dospělí neměli odvahu (1848, 1938, 1989). Jste jako Štěpán, když tehdy v 89 mektal o 15 letých dětech, kteří přece nebudou určovat, zda má padnout vláda.

1 4
možnosti
Foto

Bohužel soudruzi a jejich voliči  jsou stále stejní podrazáci a lháři. Na tom se nic nezměnilo. Když to uděláme my, je to O.K. Když to udělá někdo jiný, je to špatně.

1 3
možnosti
SN

:-)  Souhlas !   R^R^R^

4 0
možnosti
JM

R^ Problém je v tom, že lidi neví, či spíše nechtějí vědět, jak má fungovat demokracie. Pletou si ji s anarchií!

2 1
možnosti
IH

Protestovat znamená anarchie? Anarchie by bylo, kdyby šli a vyhodili ji z okna. Oni protestují, pořád dokola. A baba se zhroutila (prý z toho), tak je otázka, zda má co takový člověk být v politice, když neunese výpady a kritiku proti své osobě. Co by měl dělat potom Schwarzenberg, kterému se pořád posmívali za vadu řeči, poukazovali na tchána fašistu nebo Miloš Zeman, kterému nadávali do opilců apod.

1 4
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1721x
Jsem loutkoherečka, mými koníčky je historie , divadlo, příroda. Již dvacet let se snažím pochopit co se s naší krásnou zemí děje .Řídím se zdravým rozumem byť se říká, že zdravý rozum umřel :o)

Seznam rubrik