Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Náš důchodový systém je solidární. Jinak by nebylo možné, aby člověk, který pobíral čistý plat kolem 10 tis. Kč, odcházel do důchodu s "výslužkou" kolem 9 500 Kč. Jinak řečeno, u lidí s nejnižšími příjmy se jejich důchod téměř rovná bývalému čistému platu. Ze svého okolí (i v kruhu příbuzných) to mám bezpečně ověřeno. Samozřejmě mluvím o důchodcích, kteří mají splněny všechny podmínky pro přiznání důchodu.

1 0
možnosti
AG

Tak nas s manzelem (28 let) tyhle starosti netrapi, nebot my se na duchod jiz ted dost zabezpecujeme... s tim jak se rodi malo deti ani nepocitame, ze se o nas za tech 50 let nekdo postara resp. ze vubec nejaky duchod dostaneme. Nejvic me bavi ti co si cely zivot uzivaji a buduji karieru, nemaji zadnych deti (i kdyz muzou) a pak ocekavaji vysoke duchody....tedy, ze je budou zivit deti tech ostatnich. A to jsou i ty typy co ohrnuji nos, ma li nekdo vice nez 2 deti (netyka se mensin aby se toho zas nekdo nechytil, ale i normalnich vetsinovych rodin) :-/

2 0
možnosti
VO

... jo - jinak taky tu karmu nechápu. Stejně tak nechápu karmu u článku o Grebeníčkovi, co je v pořadí hned za tímto blábolem.

0 1
možnosti
VO

bla bla bla - nestyďte se a pomáhejte. Vyhledejte ty největší chudáky a pomozte jim. Možná budete překvapená tím, že ve svém dosažitelném okolí žádného chudáka důchodce, co by lavíroval mezi smrtí z nedostatku léku a hladomorem nenajdete.

0 0
možnosti
Foto

Tak at pracujou dal, proboha. Vsichni ctyri moji prarodice zustali v praci i daleko potom, co meli odejit do duchodu. Dedu dokonce postihnul prvni infarkt na pracovisti (v 72 letech). Pak tedy musel zacit podnikat (lepe receno, zacal na zivnostak spolu s babcou delat dane, nebot oba stravili znacnou cast v uctarne resp. podnikove ekonomii). Druzi prarodice presli na polovicni uvazek, ale i tak dal makali.

A nemusi to byt jen dusevne pracujici. Pani, ktera mi chodi jednou tydne uklizet, je taky tesne po sedesatych narozeninach. A temer denne po ceste do prace potkavam starecka (70+ minimalne) jak stoji u stanice metra a hraje na housle. Ano, nejaky extra privydelek to asi nebude, ale par tisicovek mesicne to hodi.

Navic, vse vyse uvedene ma i tu vyhodu, ze se prave clovek neciti zbytecne, ze stale procvicuje mozek/telo apod.

A v neposledni rade je to rodina, ktera by se mela starat. Stat by mel byt ten posledni, kdo vstupuje do hry.

Chce to prestat si stezovat a zacit se pro jednou aktivne podilet na utvareni sveho osudu.[>-] 

A vubec: spousta zemi duchody nema a taky zijou. Nerikam zrusit hned, ale treba vsem, kteri se narodi po 1.1.2030 vcetne, se proste zadne duchody vyplacet nebudou a hotovo dvacet.

0 1
možnosti
MS

A cože jste tam nezahrnul svůj ročník ? :-P

0 0
možnosti
BM

"Čtenářstvo" iDNESu se pomalu, ale jistě blíží tomu rudému na Novinkách.cz . . . jinak si nedovedu vysvětlit, jak takový blábol (i s nepopiratelnými výmysly) může okupovat ty nejvyšší příčky v "TOP" karmě;-(

5 0
možnosti
IK

I47v12o 84K67u70b38e88š

18. 2. 2013 18:47

Jak taková hovadina může dostat karmu. Nechápu. Nějak nevidím v ČR umírat někoho hlady nebo pro nedostatek lékařské péče. Letos půjdu do penze a nemám pocit, že bych měl raději zdechnout, protože z 11000 Kč mi určitě zbyde na jídlo i doplatek na léky, který je max. 5000 Kč/ rok. Doporučuji autorce vyjet do světa, aby viděla chudáky. V Evropě je těžko uvidí. :-/Rv

12 0
možnosti
TH

To ze milion a pul duchodcu maji duchod pod 13 tisic mesicne, nepovazuji za tak spatne. To je plat, za ktery jsou mnozi radi.  Ciste matematicky to je spis dost nadprumerna situace.  Ovsem i ostatni, co berou prasky na srdce a musi doplatit tech 900  na tom nejsou  nic  lepe.  

Problem je spis , v tomto pripade v systemu zdravotnictvi. Navic duchodci neplati zadne zdravotni pojisteni.

3 1
možnosti
KN

no oni si ho jaksi platili předtím 40 let.

0 0
možnosti
MZ

pane jo, ten pribeh ktereho jste byla svedkem uz tu ctu nekolikrat a vzdycky ten dotycny byl toho svedkem

4 0
možnosti
PM

Realita je taková, že dnešní důchodci dostávají mnohem víc peněz, něž do důchodového systému odvedli. To je prostě fakt.

5 1
možnosti
JH

Jakpak jsi to, mudrlante, spočítal?

0 0
možnosti