Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Tady vidíme, kam vedou dojmy. ;-D Paní autorko, děkuji za skvělou zábavu. Nechcete se sci-fi literatuře věnovat hlouběji?

Infrastruktůra? 8-o

0 0
možnosti
MK

Co jsou to sociální nůžky? Znak závisti? Co se týče minimální mzdy, tak ta je nesmyslná. Pokud existuje minimální mzda, tak by měly také existovat minimální ceny, ale to už by antimonopolní úřad nedovolil. V současné době bída v západní společnosti není skutečný, ale subjektivní stav.

0 4
možnosti
PK

Tak přesněji řečeno rozevírání příjmových nůžek v dnešní společnosti je skutečně obrovským problémem a tvrdí to řada ekonomických, sociologických a jiných kapacit, včetně Američanů. Příčin je mnoho, jsou na obou stranách barikády. Je zajímavé, že západoevropský model po 2.světové vedl k obrovskému vzestupu životní úrovně širokých vrstev obyvatelstva bez rekordního zadlužování. Ale to např. bohatí platili daně, nebyly v takovém rozsahu daňové ráje a mohl bych pokračovat. Minimální mzda není nesmysl, ale nevyhovuje v šedé a černé ekonomice. Bída v české společnosti začíná narůstat a krize bude systémová, nic se zásadněji nezlepší za rok, dva, pět. Z průměrného důchodu dnes přežíváte. A bude hůř.

2 0
možnosti
AN

co je nepravdivého na poslední větě?

1 0
možnosti
VH

Ježíši Kriste!  Co je nelogického na šetření? Nelogický je dluh!!  Že si USA může půjčovat do alelúja (protože všichni hloupě věří, že nezkrachuje) neznamená, že si tak může půjčovat malinká ČR (či větší Španělsko, stejně velké Maďarsko, Nizozemsko /abych vynechal to neoblíbené Řecko/).

  Autorka zřejmě nepostřehla, že v Evropě šetří všechny státy.  Že je to špatně křičí pouze kolektiv kolem pana Sobotky (ano, to je ten pán, který začal s vysokám zadlužováním se ČR, daným schodky kolem  100 mld. v době cca 3% hospodářského růstu).

  Vždycky jsem se divil těm, kdo si neuvážlivě půjčili, ačkoliv viděli, jak dopadl soused. Většina z nich by zřejmě - pokud by je někdo upozornil - odpověděla (velmi hloupě), ať si svoji mantru nechá.

    Zvýšení minimální mzdy je jistě krásné téma. Jen bychom měli vědět, že v jeho důsledku se nutně a v krátké době zvednou veškeré mzdy. Že to by bylo prima?? Ale nebylo.  Mzda je cena za práci - a cenová hladina se vždy zvedá jako celek. Takže do roka by stouply ceny (kromě běžné inflace) přesně o zvýšené platy.  A mohli bychom zvyšovat dále.

6 8
možnosti
MC

Pane Hrubý to je, jako když třískáte do žoku slámy. Zbytečná jim věnovaná energie.

2 2
možnosti
JL

Ano, to víme už delší dobu. Co s tím?

5 0
možnosti
PK

ajjaj zřejmě seškrtané dotace loutkohercům;-Dkteří chtěli roztočit kola nar.hospodářství;-D

2 5
možnosti
JK

Nejsem si uplne jisty, jestli svuj vyplod myslite vazne nebo ne. Kazdopadne nezacala setrit jen vlada M.Topolanka, ale uplne vsechny vlady v Evrope. Uvedomily si najednou /v nekterych pripadech mozna i prilis pozde/, ze utracet dlouhodobe vice nez si vydelam, je sice pro volice skvele, pro stat je to ale jizdenka do pekla. Ratingu se sice nenajite, ale pokud je ten rating spatny, tak vas vase dluhy stahuji do onoho pekla jeste rychleji nez s dobrym ratingem. Tedy bez nej je ta "socialne statni party pro vsechny" jeste mnohem kratsi... A pokud se vam tady nelibi a mate pocit, ze tento stat nefunguje, nikdo vas tu nedrzi. Jdete tam, kde to podle vas funguje lepe a zijte tam ;-)

7 5
možnosti
LC

vlaďko, jednodušší bude, když tu bandu asociálů v čele s kalouskem za rok nebudeme volit ,prosím zůstaňte

11 2
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1721x
Jsem loutkoherečka, mými koníčky je historie , divadlo, příroda. Již dvacet let se snažím pochopit co se s naší krásnou zemí děje .Řídím se zdravým rozumem byť se říká, že zdravý rozum umřel :o)

Seznam rubrik