Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nehodlám řešit problém kočka versus pes, ale autorka v textu píše, že má velkou zahradu a se psem ven nechodí. Podobný názor má mnoho venkovanů a je to špatně. Pes si lehne někam do kouta zahrady a pokud někdo nejde za plotem, prospí většinu dne. Takoví psi pak bývají flustrovaní, špatně se společensky přizpůsobují a pokud utečou, často napadají nejen jiné psi, ale útočí i na lidi. Pes paní Antošové je něco jako exponát v zoo. Většina šelem tam ve výběhu jen chrní a přemýšlí, jak zdrhnout. Ono i to zvíře zajímá, jak vypadá ten svět tam venku a přemýšlí, co se asi nachází za tím rokem, kam zpoza mříží dohlédne...

Paní Antošová, alespoň ten kus lesa, co máte za humny, byste tomu svému miláčkovi ukázat mohla. A choďte s ním ven alespoň jednou denně, psovi uděláte radost a vám trocha pohybu určitě neuškodí...

3 0
možnosti
DS

Přesně tak!

Naše fenečka bere zahradu jako součást domova, dokonce tam ani nechodí "na velkou", to jen venku! Nevím, zda je to způsobené tím, že jsme s ní dřív bydleli v bytě, každopádně si ale nedovedu představit, že bych ji tam nechávala celé dny, týdny, měsíce, bez možnosti pořádně se vylítat...

2 0
možnosti
Foto

Mám ráda psy, nějakého vždy mám, mám ale ráda i kočky, vždy jsme doma jednu nebo dvě měli. Na své zahradě sousedovy kočky vítám, i proto, že pak se mi tu tak nedrží myši. Co se týče placení, víte, co chtějí. Na nic se neptat, držet hubu a krok a platit. Za psa chovaného v domečku se však neplatí tolik, jako například v domě s několika byty.

1 2
možnosti
TS

"Proč se musím nejen já ale i ostatní sousedé nechat terorizovat cizím zvířetem." - ježišmarjá, jak je ta kočka velká? 8-o;-D Jestli je to rys, tak se postarejte, ať za něj soused platí taky. A jestli je to fakt jen kočka, pokropte si zápraží octem a ona s tím bobkováním přestane ;-)

2 0
možnosti
Foto

Já jsem si po té větě představila kočku Ramba s kalašnikovem a tím opaskem s náboji;-D

2 0
možnosti
JR

J88a49r48a 17R94a76n40k

15. 2. 2013 0:41

Pani Douskova, jak je to mozne, ze opet pisete pod jinym jmenem, Vy jste nemusela pri registraci dat sve prave jmeno? Ze serveru diskuteri jste byla take "odejita"......co na to zdejsi admin?

3 3
možnosti
KV

8-o .... to sou věci, to sou věci

1 1
možnosti
KV

.... a mě by zajímalo, proč váš staford nechá sousedovic kočku ulevovat si před vašimi dveřmi

1 0
možnosti
VA

protože můj staford je v bytě a nějak se mi nedaří ho naučit proskakovat zamčenými dveřmi ;-D a když je venku tak si dává číča zatraceného majzla aby se držela dál, on už to totiž jednou málem stihl;-D

1 0
možnosti
MV

Tak nevím...co to má znamenat??? Připomnělo se mi babiččino "když já nemám kozu, ať zdechne aj sousedovi". Tedy když platím já, ať platí i kočičáci.

2 0
možnosti
TK

Šmankote, tolik netolerance  aby pohledal.

Domníváte se, paní, že bude-li soused platit za kočku, tak vám přestane kadit za dveře? Nebo vám to přestane vadit? Ani jedno, viďte. Jenom mu prostě závidíte, že on za kočku platit nemusí, A kočka není hloupá, zlé a závistivé lidi nemá ráda a proto jim zlomyslně kadí za dveře.

A taky by se mohlo platit za holuby a orly a srnky a lišky, všichni kaděj.

A s tím, že se psem opustíte zahradu, jen když jdete jednou do roka k veterináři, s tím se teda moc nechlubte, vy "milovnice zvířat".

Jo, a ten argument o "velkém riziku vztekliny" si schovejte radši někam hodně hluboko, protože riziko vztekliny je u nás téměř nulové.

3 1
možnosti
RK

Psy je potřeba regulovat. To je jeden z důvodů, proč je ten poplatek. Kočičí mňoukání není ve tři ráno tak obtěžující jako štěkání psů a pak také pes v nezodpovědných rukách je velmi nebezpečný pro okolí. Případů kdy zranil, nebo dokonce zabil dítě je poměrně dost.

4 2
možnosti
JT

J49a36k34u55b 29T46r85e12n18k

14. 2. 2013 21:06

Psy samozřejmě není třeba regulovat. Ani se to nedá, zkuste někomu zakázat chovat psa (účinně). Psi většinou zraní dítě protože jsou rodiče nebo/a majitel úplně blbí. Nicméně jsou to jednotky případů ročně, násobně více dětí je (u)týráno vlastními rodiči.

3 2
možnosti
JT

J46a56k13u92b 92T85r24e38n32k

14. 2. 2013 20:57

Jsem šťastným majitelem 2 psů a jsem také v majetku 5 koček. Jak správně podotkly předřečníci, kočka je tvor svobodomyslný, poťouchlý a také mstivý. Po zlém to s kočkou nejde (tedy pokud nejste nějáký psychopat) naučte se je mít ráda, oni pak milostivě nebudou trestat Vás. Kočky jsou jako ženy, mohly by jste si rozumět :-)

7 0
možnosti
PJ

morsecdudy doprkvančic, lidi, naučte se už všichni konečně, že se píše BYSTE ;-€;-€;-€;-O;-O;-O!!!!!!!!

3 1
možnosti
MK

Je to jednoduché, milá paní. Pes je hnusnej, huláká a smrdí, kdežto kočka je hezká a voní.

Jinak to, co vám kajdí před vchodem není stoprocentně kočka, ta si najde měkkej terén, vyhrabe důlek a pak to po sobě zahrabe. Na dlažbě nikdy. To budou nejspíš kuny, ty si dělají záchod na betonu nebo na dlažbě a chodí tam dlouhodobě, to číča taky nedělá, ta místa mění.

6 1
možnosti
JT

J92a85k89u35b 54T75r19e43n38k

14. 2. 2013 20:59

Naopak si myslím, že to kočka je, protože podobné projevy nevůle má každý, kdo dělá cokoliv co se kočce nelíbí. U nás je věčně všechno počůrané, jelikož se kočkám nelíbí, že rekonstruujeme a stavíme. Nedá se s tím nic dělat, jen to vydržet. Kočky za to rozhodně stojí R^

2 0
možnosti