Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J68i27ř24í 44R38o75d

10. 2. 2013 11:23

Naprostá pravda.

A nekázeň dětí a jejich špatná výchova v rodině by se měla nějak řešit. Nejspíš bitím rodičů:-)

0 0
možnosti
MM

R^:-)Mluvíte mi z duše. A mohla jste přitvrdit. Za našeho mládí, když jsme něco ve škole vymamlasili, tak jsme dostali průplesk a vyfasovali za to poznámku, a rodiče nám ještě přidali. Dnes je tomu naopak. Rodiče příjdou učitelce ještě nadat, než aby pokárali a umravnili své dítě. Dnes je to o neúctě.

2 0
možnosti
JS

byl jsem neklidné, kreativní dítě s vlastním názorem a slušným sebevědomím, nebál jsem se servat za "čast a slávu" . Prostě jako žáček fakt dáreček. Dnes ´bych se rád omluvil všem svým učitelům, bože, co všechno jsme vymysleli a spáchali.. ani nemyslet. Fakt je, že jsem i moji vrtevníci (1962) dostal kromě poznámek občas taky pár facek a to nebylo nic nežného, docela naplno. Byl jsem tomu rád, když to tak skončilo, protože varianta oznámení rodičům vedla bez dalšího vyptávání k naprosto drakonickým trestům. Taky jsme měli kantora na ZŠ, který nám sígrům dával vybrat. Mám to s vámi pořešit já, nebo to chcete řešit s rodiči? I když měl dost těžkou ruku, vyhrávalo su´veréně  vyřešímne si to sami a na místě. Byl takový borec, ´že pak rodičům ani necekl, naopak hledal, jak pochválit... prostě bral to jako solidní chlapský rozhodnutí z obou stran.

Po letech jsem byl jako instruktor a lékař s pražskou zš na horách na lyžáku..  situace je dost jiná,  nemohl jsem to ani vidět,nechápu to, neuvěřitelné drzosti vúči kantorům, žádný respekt, žádná disciplína. Myslím že výrazné tělesné tresty by byly požehnáním pro ty výlupky. Nejsou, není možné.

Ještě jednou bych rád poděkoval těm kantorům, kteří praktikovali vrcholnbě poučné zločni a bezprostředně následuje trest osobně, s vlastním nasazaním.

2 0
možnosti
PV

Pěkný článek.R^ S dětmi pracuji denně, víte o čem píšete. Což se o rodičích někdy říct nedá.

1 0
možnosti
JR

J96i59ř48í 27R22o56d

10. 2. 2013 11:21

V tomto máte pane Vysočan naprostou pravdu.

        Chcete-li však učit děti takové demagogie, jaké předvádíte pod články pana Matějky a podobně pak potěš Pán Bůh:-)

0 0
možnosti
Foto

Skvěle jste to napsala! Souhlasím s Vámi... :-)

6 0
možnosti
ŽA

Dobrý článekR^! Už dlouho mám dojem, že v současnosti může dělat učitele jen někdo hodně nerozvážný. A jít za učitelku do mateřské školky - no, to rač utrejch !

3 0
možnosti
LJ

Dříve se nemalá část lidí modlila ... odpusť nám naše viny, jako i my odpouštíme ... Dneska o odpouštění neslyší nic doma ani ve škole. Mnohem častěji slyší: "Nic si nenech líbit!" nebo "Oko za oko, zub za zub." Říkejme tomu třebas vývoj.

8 0
možnosti
MP

To oko za oko platilo před tím "jako i my odpouštíme". Takže třeba je to vývoj v jakési spirále a zase se nějakou formou vrátíme k ušlechtilejší formě vztahů.

1 0
možnosti
VV

Nelze než souhlasit. Tentokrát.

2 0
možnosti
BM

Tady opět důkaz toho, kolik je u nás těch "rozumbradů", kterým je hned vše jasné. Já si myslím, že právě naopak bude paní učitelka po této zkušenosti mnohem opatrnější nežli její kolegyně.....

6 0
možnosti
Foto

Člověk je až na výjimky hodný a rozumný, mnohem horší je to ale u lidí.

2 0
možnosti
DK

Musím se na to podívat i z druhé strany...Kolik bylo napsáno blogů na téma dnešních rodičů? Že neumějí děti vychovávat, že dovolí dětem vše a pak se díví, že se jejich děti neumějí chovat v dopravním prostředku..a mohla bych pokračovat. Já bych dnešní děti až na výjimky nechtěla vychovávat..ani ve škole ani ve školce, protože tyto instituce mají málo pravomocí, ale moc povinností. Ona by ta facka sem tam neškodila....a k dotyčné paní učitelce-tady nejsou normální bouřící se rodiče..myslíte, že se jí taková smutná událost ještě stane?V

3 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1721x
Jsem loutkoherečka, mými koníčky je historie , divadlo, příroda. Již dvacet let se snažím pochopit co se s naší krásnou zemí děje .Řídím se zdravým rozumem byť se říká, že zdravý rozum umřel :o)

Seznam rubrik