Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Bohužiaľ to nie je len o voľnom čase. Z detí vyrastá generácia, ktorá má problém chápať elementárne veci a stále sa na niekoho musí spoliehať. Pred pár dňami som predával byt jednému mladému páriku, a tí si neboli schopní ani v banke zistiť a na papier napísať, ako majú postupovať. 

Pre deti do školy a zo školy chodia rodičia, a to nezriedka aj do 4. triedy. So mnou bola mama 2-3 krát v prvej triede a odvtedy som chodil sám. A to sme sme ešte mali školu na dve zmeny. K lekárovi musí ísť rodič aj so 16-ročným "deckom." Veď by som sa bol hanbou do zeme prepadol v tom veku. K lekárovi som od 12 rokov chodil sám. Inak sa totiž nedalo. Ani za komunistov sa z práce nedal robiť holubník.

Keď som mal 8 rokov, bežne som mával na starosti 4-ročnú sestru a ročného brata. Nedávno mi jedna žena povedala, že nemôže nechať doma 3 dcéry (14,11 a 8 ročné), pretože by sa vraj pozabíjali. 

Myslím, že zo súčasnej generácie vyrastajú 2 typy ľudí - jedni, čo niekam vycestujú a vo svete pochopia, čo a ako. A druhí, čo zostanú doma a stanú sa z nich len konzumenti bez akéhokoľvek reálneho pohľadu na svet.

1 0
možnosti
Foto

Také mě občas napadne, kde jsou ty doby, kdy před domem řvaly děti, a to jak v zimě, tak i v létě, to člověk musel zavírat okna, aby si odpočinul. Nemyslím, že píšete "zakyslé" články, právě naopak. R^

0 1
možnosti
IH

I87r60e69n22a 60H61r19u36b27á

10. 2. 2013 19:09

Jednak je to tím, že se rodiče o děti víc bojí. Já mám syna 6 let a před barák bych ho hrát si samotného nepustila. Jezdí mnohonásobně víc aut než před 20 lety a také je osvěta ohledně nebezpečí v podobě různých pedofilů apod. Přitom já sama jsem v jeho věku řádila s ostatními kamarády po celém okolí. U PC syn nesedí, neumí s tím, chodíme na hřiště s kamarádkou a její dcerou nebo k další kamarádce na zahradu, kde si děcka spolu hrají. Proto mého syna nikdo neuvidí venku jen tak lítat a neznamená to, že by jen seděl u TV. Když jsme doma, staví si nejraději z Lega. Také rodiny jezdí na víkendy např. lyžovat, na různé výlety apod, to my jsme jako děti s rodiči nedělali. Prostě je jiná doba a nemyslím, že horší nebo lepší, prostě jiná. Je dost hrozné, že je mladá holka tak hrozně skeptická a pesimistická. Vy by jste spíš měla užívat života a ne psát zakyslé články.

3 2
možnosti
MJ

Tak, ted si predstavte, ze generace deti hrajicich si na PC, a ucicich se tak aspon ovladat pocitac, uz taky pomalu vymira. Nastupuji generace Playstation a Xbox. To bude teprve...

1 0
možnosti
PB

P76a83v81e15l 81B66a13c15í73k

10. 2. 2013 14:26

S dětmi si můžete klidně hrát doma, ale nato jsou dnes všichni strašně zaměstnaný i o víkendu. Pořát sedí u televize něco sledují, pak musí napsat článek a sledovat diskuzi, to pak není holt na děti čas. ;-D

0 6
možnosti
ZK

Z60d17e53n36a 52K72o80č22í

10. 2. 2013 14:37

Ani odrostlé děti by neměly psát blog ;-D!!R^

5 1
možnosti
Foto

my jsme tenkrát žádná dětská hřiště neměli a hráli jsme si prostě venku, kde se dalo. Ale také nebyly PC.

9 0
možnosti
JJ

J65a49n 52J12o82š20t

10. 2. 2013 11:41

Úplně s Vámi souhlasím. Já jsem zase vyrůstal na sídlišti, které mělo ale uprostřed les a všechny děcka se tam po školním zvonění sešly a dom je zahnal (se setměním) až hlad a nehotové úkoly. Neměly jsme hračky, vše co jsme ke hrám potřebovaly, nám poskytl ten les.

8 0
možnosti
BM

Naprostý souhlas, kde jsou ty parky a plácky plné děcek drandící na kolech, hrajících si na skovku, na indiány atd. Dnešní děti žijí ve virtuálním světě, o skutečném životě mají zkreslené představy. Důsledek je patrný v USA, kde se střílí i na školách....... Poopravil bych text jedné písničky: "A co děti, budou si zase někdy hrát?"

4 6
možnosti
HP

Budou- až bude v těch parcích bezpečno- tzn. až se sníží věková hranice trestní zodpovědnosti :-P

6 2
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1721x
Jsem loutkoherečka, mými koníčky je historie , divadlo, příroda. Již dvacet let se snažím pochopit co se s naší krásnou zemí děje .Řídím se zdravým rozumem byť se říká, že zdravý rozum umřel :o)

Seznam rubrik