Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jsem tomu hledání trochu času a energie věnoval. Ve škole, kam chodily nebo chodí mé děti, se jede Vlastivěda podle učebnic nakladatelství Nová škola.

Není to čtvrtá třída, ta končí prvními Habsburky. Ale dostal jsem se i k učebnici páté třídy. Je z roku 2005.

https://docs.google.com/document/d/1Y_ofWYQhLz9i05j9ouVCqCxydxoKKQOtWWPnR5flprs/edit?usp=sharing

1 0
možnosti
Foto

Co se týká učebnice dějepisu, tak mám pocit, že se tady řada lidí točí na jedné jediné věci - a sice, že má jít o učebnici pro 4. ročník. Jenže autorka píše přesně toto - "...před pár lety mi kamarádka dala přečíst článek v učebnici dějepisu svého syna tuším že pro čtvrtý ročník ZŠ..." 

Doporučoval bych se soustředit na slůvko - TUŠÍM. Autorka od začátku netrvá na tom, že šlo jistě o učebnici čtvrtého ročníku. Já sám mám malou dceru, která se učila v některém z nedávných ročníků přesně to, co autorka zmiňuje. Pamatuju si, že jsme se tomu se ženou doslova smáli, a dali jsme dceři vlastní formu výuky o té době.

0 1
možnosti

Moje děti se nic takového neučily. Viz výše.

1 0
možnosti

Paní Antošová, moje žena učí na ZŠ, a ejhle, tu máš čerte kropáč, zrovinka má 4. třídu. A nic takové, co vy tvrdíte, v dějepisu není. Takže lžete.

A zbytek vaší oslavy komunistického režimu u nás ani nehodlám komentovat, nechci být vulgární. Rv

6 0
možnosti

no tak vypada, ze se mi potvrdilo viz nize... diky za doplneni...

1 0
možnosti

Já souhlasím a dávám karR^mu.

1 4
možnosti

Nějaké čtvrťáky v okolí mám. Zítra budu mít k dispozici učebnici Vlastivěda - Dějepis pro 4. ročník. Naskenuji si a hodím tady odkaz.

1 0
možnosti
Foto

Hrozně by mě zajímalo, zda se dnes ve školách učí, jak zde sovětská vojska řádila. Jak znásilňovala ženy, loupila, vraždila. Jak nám SSSR vyrabovalo továrny, ukradlo patenty, ukradlo část hotovosti v našich bankách. Zda se také učí, že válka skončila 8. května a ne 9. května, a že když sovětská vojska přijal do Prahy, bylo po bojích, německá vojska už dávno odešla směrem na západ. Zůstalo tu jenom pár bezvýznamných ohnisek odporu. Také media vítala Rudo armádu slovy : Slavnou Rudou armádu víta osvobozená Praha " Večer už to bylo jinak. To by mě zajímalo, zda se tohle ve školách učí a také to, že ti, co podepsali kapitulaci s německým vojskem 8. května to zaplatili vězením a smrtí.

5 3
možnosti
Foto

Ano já v té době žil, byla to krásná doba, kvetla korupce, šedá ekonomika, melouchaření, zdražovalo se a to razantně, pracovní doba byla díky dobrovolným brigádám delším. Stavěly se paneláky a to i přesto, že ve městech počet obyvatel zůstával stejný a proč. Protože starší domy chátraly a tak se bouralo. Socialistické zdravotnictví se nedá k dnešnímu modernímu srovnávat, vyznačovalo se nedostatkem léků, zdravotních služeb, přístrojové vybavení bylo zaostalé v ordinacích, tak jako všude bujela korupce. Úmrtnost u nás díky zničené přírodě byla jed na z největších Evropě, naše řeky se podobaly stokám, na horách byly odumřené lesy, díky emisím, které se vypouštěly do ovzduší. Továrny zastaraly, náš průmysl ztrácel svoji konkurenci schopnost a o naše výrobky byl zájem jenom na východě. Fakt hezká doba.

11 2
možnosti

:-)...Paní Antošová ! Napsala jste to výborně, nelze tomu nic vytknout. Kdo se díval minulý týden na kotelnici Jílkovou, udělal si dokonalý obrázek o mladíčcích s vymytými mozky! Byl to zážitek. Jeden student politologie, druzí dva studovali jakési kvazihumanitní obory. Jaký užitek jejich studium přinese společnosti, jaké vytvoří hodnoty, toť velká otázka. Ale chytří jak rádio.  Jednou budou s těmito " odborníky" dláždit cesty. Ti prostě mají svoji pravdu, nastěhovali by sem  nejraději celou  Afriku a Arabii. 

   Už jim nedojde, že bohatí rodiče by přišli o svůj plat, který by šel na příjemný život přistěhovalců a tím by skončil jejich sladký, studentský život. Tak daleko uvažovat je nad jejich síly a mentální vybavení i když jednou z nich budou akademici!  R^R^R^

8 7
možnosti

A ještě k tomu článku. Ona platí pořád ona "zlatá střední cesta". Extrémy na obou stranách, tj. Konvička-Okamura na straně jedné a duševně vyšinutý Kohout se soudružkou Šabatovou na straně druhé, to nevyřeší... To je skutečně pak cesta do pekel...

11 0
možnosti

Chválit zdravotnictví za komunistů může jen člověk bez informací a který byl mladý a zdravotnictví nepotřeboval. Za 35 let ve zdravotnictví mohu jen konstatovat , přes všechny současné problémy, že změnou režimu jsme my, pacienti nejvíce získali na kvalitě péče. Další ohromný kvalitativní skok je ekologie.

11 1
možnosti

J41i86r71i 92V54r31a53b85e33c

5. 11. 2015 17:44

Chválit zdravotnictví za komunistů může jen člověk bez informací  nebo tupy prislusnik KSCM.

8 1
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1721x
Jsem loutkoherečka, mými koníčky je historie , divadlo, příroda. Již dvacet let se snažím pochopit co se s naší krásnou zemí děje .Řídím se zdravým rozumem byť se říká, že zdravý rozum umřel :o)

Seznam rubrik