Islamofobové všech zemí, spojte se

Není to výzva ale konstatování. Konstatování faktu, že nejen u nás ale napříč Evropou stále více lidí nosí pomyslné Kainovo znamení islamofoba.

Podle střízlivých odhadů je u nás minimálně sedmdesát pět procent obyvatel proti přijmání imigrantů z muslimských zemí. Zhruba stejný počet, ne-li vyšší, je v Polsku, Maďarsku, na Slovensku. Dokonce i v západní Evropě se pohled na migraci otáčí takovou rychlostí, že vládní špičky a pimprlata v Bruselu začínají mít zamotanou hlavu.

Ještě před dvěma třema měsícema na západ od našich hranic vítali migranty chlebem a solí, v klopě zapíchnutou květinu a s balonkem přivázaným v knoflíkové dirce aby měli voné ruce, kterýma plnýma hrstma rozdávali pomoc "potřebným". Dnes ti samí lidé přicházejí na to, že většina těch migrantů (menšina jsou skuteční uprchlíci) opovrhuje jejich pomocí. Sotva přišli na pozvání Mama Merkel, neprosí o pomoc, poroučí, vyžadují, kladou si podmínky! Ti aktivnější z nich spěchají do mešity, aby si tam poslechli "slovo boží" v podobě výzvy k džihádu proti těm, co jim v dobré víře a pod praporem zvrácené humanity nabídli pomoc. A ti nejaktivnější z nich plni dobrých myšlenech přinesených v hlavách jako nechtěné zavazadlo rovnou sáhnou po zbrani a střílí po všem co se hne ve jménu Aláha.

Pořád slyším, neházejme všechny muslimy do jednoho pytle, nejsou všichni teroristi. Ne to nejsou. Dokonce jsou mezi nimi i velmi moudří lidé. Tak moudří, že pochopili základní pravidlo uprchlíka. Pokud někam uteču a požaduji od některé země pomoc a ochranu. znamená to pro mě, že musím dodržovat zákony a pravidla v té zemi dané. Natolik moudří, že se snaží apelovat na své souvěrce a přesvěčit je, že do ruky která podává pomoc se nekouše !

Ale původně jsem chtěla psát o něčem jiném. O matematice. Nebo tedy o jejich základech. A taky o logice.

Tři čtvrtiny národa odmítají uprchlíky z muslimských zemí . Připadá někomu logické, že tři čtvrtiny národa napříč věkovým spektrem jsou fašisti, rasisti, xenofobové? Nebo jen ctí zkušenosti jiných?

Obyvatelé Německa a dalších západních zemí se nestali přes noc nácky. Jen na vlastní kůži zjistili, že pomáhají nehodným !

Tak sakra proč většině národa má na čelo vypalováno kainovo znamení?

Nebude to spíš tím, že se tragicky mýlí naši vládcové?

Ovšem co by politik neudělal pro hrst zlaťáků v podobě eurodotací !

Proto je mi jedno, že o mě kdejaký tlučhuba z neziskovky, či ještě užvaněnější politik říká, že jsem extremista a nácek. Já ve svém nitru vím, že nejsem! Jen se řídím zdravým rozumem a srdcem a nezaměňuji slovo vlastenectví za xenofobii !

Autor: Vladimíra Antošová | pátek 4.12.2015 6:11 | karma článku: 41,84 | přečteno: 1802x
  • Další články autora

Vladimíra Antošová

Epilog

13.3.2016 v 10:49 | Karma: 11,30

Vladimíra Antošová

Tak si to shrňme

12.3.2016 v 11:09 | Karma: 20,87

Vladimíra Antošová

"Audiarur et altera pars"

22.11.2015 v 9:59 | Karma: 34,20