Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IF

Nemám nic proti tomu, aby si učitelka věřila třeba v Henriho jablko, ale nepřeji si, aby moje děti byly ve školce vystaveny jakýmkoli náboženským či ideologickým symbolům a s tím související indoktrinace danou ideologií. Proti tomu, aby se Vietnamci stali uznávanou menšinou nemám vůbec nic a naopak to vítám. Jsem rasista (xenofob jsem, to vím) nebo nejsem?

2 0
možnosti
MZ

to je zase jednou neuvěřitelnej canc, plnej lží a demagogie... Rv

6 0
možnosti
JR

J52a10n 13R78á40ž

28. 3. 2013 10:36

Rozhodl jsem se,že ve svých příspěvcích nebudu dál korektní, protože na články tohoto typu se korektně reagovat nedá. Autorka je zaslepená pseudohumanistickým pohledem na svět.  A proto zastává názory, které já označuji za vysloveně nebezpečné. Buď to dělá z nepochopení anebo, což je horší, tomu opravdu věří. Pak jakákoliv polemika nemá smysl.

Ohánění se při obhajobě islàmu tím,že kdysi v dávné historii islám zplodil básníky a filozofy, popřípadě matematiky a jiné vědce, je stejně stupidní jako obhajovat fašismus argumentem, že dal impuls ke stavění dálnic a rozvoji raketových motorů.

Žijeme v Evropě 21. století a pro tu je, mimo socialismu, se kterým se sami srovnáme, největším nebezpečím  agresivní podoba islámu. Zatím není nutné muslimy u nás výrazně v jejich právech omezovat, ale je nutné být velmi obezřetní a tvrdě reagovat na všechny projevy fundamentalismu bez otálení. Jakékoliv sympatie k právu Šaria se musí posuzovat stejně jako projevy sympatií k fašismu, protože obě filozofie mají za cíl zničit demokracii. Propagace islámského způsobu života dle Šária s právem na vyznání nebo na svobodu názorů nemá co dělat. Kdo sám plánuje omezit svobodu jiného nemá právo domáhat se tohoto práva pro sebe.

Někdo níže razí heslo: "Žít a nechat žít" Ano souhlasím, ale jakmile někdo projeví jakoukoliv snahu zasahovat do života mého a života blízkých jsem ve střehu,a když jej začne ohrožovat, tak v mých očích právo na pokojný život v mé blízkosti ztrácí.  Islám programově šíři nenávist ke každému, kdo žije podle tradičních zásad židovsko-křesťanské civilizace a svou agresivitu stupňuje. Jsem přesvědčen, že nastal čas se účinně bránit.

9 0
možnosti
Foto

Agresivita je v lidech, kteří chtějí druhým říkat, jak se mají chovat, nebo žít, aniž by jim tito lidé zasahovali do jejich práv. .  Výhodou svobody je to, že dává každému to co chce.  Nesvoboda se snaží zasahovat do života jiných lidí.  To, že je islám snadno zneužitelný fanatiky je to co vidíme, ale takto může fanatik zneužít co bude chtít kromě svobody. Kdo totiž svobodu prosazuje násilím, popírá svou vlastní pravdu.   Ano fanatismus je náš nepřítel a v současné době světem islámu hýbou fanatici., ale  Islám není můj nepřítel, stejně jako jím není křesťanství, nebo jiné náboženství v němž někteří lidé hledají útěchu. Mými nepřáteli jsou lidé, kteří ve jménu islámu nebo jiného náboženství či ideologie ubližují jiným lidem.   

Je třeba si uvědomit jednu základní pravdu -  Účel opravu nesvětí prostředky.

0 3
možnosti
JC

Malá poznámka k těm Vietnamcům. Bydlíme poblíž Libuše, která za pár let bude Vietnamem a bohužel se to šíří, jako plíseň. Nechci se dožít toho, abychom nemohli nakupovat jinde než u Vietnamců. Jejich obchody jsou jeden jako druhý a trochu je podezřívám, že každý z nich je členem organizované skupiny, jejíž jediný cíl je dostat peníze do Vietnamu. Pro tento účel se hodí každý krámek, takže si přivydělává i jinak, než jen prodejem rohlíků a polívek v prášku.

Ostatně historie nás učí, že jakmile jedna kultura začne ohrožovat druhou, nebo na ní parazituje, nastává konflikt. Budeme-li v této věci poněkud lehkovážní a nebudeme-li svou kulturu bránit, může se stát, že naši chudí začnou třeba jednou rabovat vietnamské obchody, protože české už nebudou a oni tak nebudou mít žádné zábrany. Ono je trochu složitější vyrabovat souseda, než vyrabovat cizince z druhé strany polokoule. Ostatně v mnoha zemích světa tyto kulturní konflikty již proběhly a probíhají. Nemysleme si, že se nás to nebude týkat. Možná ještě pár let ne, ale dříve nebo později k tomu dojde. Ostatně Francie i Británie už si svými konflikty prošla, a mnohé je ještě čekají, nebo třeba v Indonésii. Tam byl před pár lety pogrom na čínské obchodníky, protože místní už nebyli. To se chceme opravdu přidat?

1 3
možnosti
Foto

Když někdo dobře uspokojuje potřeby jiných lidí, tak se zkrátka daří.  To je to co vidíte. To, že tam přijdete ráno, večer a usmívá se na vás stále ten samý prodavač, nebo prodavačka, to vidět nechcete.  Oni jsou otroky svých krámků, nikdo jim žádné dotace a ani dávky nedává.  Jejich děti už ale otročit nechtějí je to věčný koloběh.

1 4
možnosti
PJ

S tím žít a nechat žít bych souhlasil. Každý národ má na Zemi svůj prostor, kde žije. Tak ať tam žijou a nezamořujou Evropu. Říká se, že pořádek dělá přátele, ale ten multikulturní bordel co udělali v Evropě jich asi moc neudělá. Rada pro autorku: Nasaďte si cikány do bytu, žijte a nechte je žít.;-)

9 0
možnosti
Foto

Lidé si stále myslí, že mohou určovat jiným lidem jak mají žít svůj život a jak se mají chovat ve svém domě.  Každý se může chovat jak chce, pokud svým jednáním  nezasahuje do práv jiných lidí.

0 6
možnosti
Foto

Nesnáším výrazy xenofobie, rasismus. Je to jako cejch. Komunisté měli kontrarevoluci a koho označili za kontrarevolucionáře, mohl se jít tak klouzat. Pod praporem  lásky k bližním postřílejme veškerou faunu, protože je xenofobní. Vyhání ze svého území vetřelce. Zničme včelstva a mraveniště. Jejich obyvatelé jsou rasisté. Nesnesou obyvatele byť sousedního úlu nebo hromady jehličí. Neomylně je poznají a pokud k nim zabloudí je sprovozen ze světa.

9 0
možnosti
VB

Soudný a nestranný člověk nemůže takový článek ani napsat, ale máme svobodu slova že...

Cyril a Metoděj nám svého času přinesl písmo a vzdělání, avšak upalování "čarodějnic" o několik set let později je úplný opak přínosu toho jistě nám známého náboženství. Muslimové a jejich pohled na svět, kulturu atd... byli svého času velmi přínosní pro celý svět, ale nyní se dostali do stádia, kdy začíná, slovem laika "upalování nevěřících řezáním hlav". Nikdo neříká, že jsou jen zlý muslimové a jen hodní křesťané a podobné manipulativní bludy, ale nepřipomíná Vám to pokaždé stejný vzorec vyvolávání nenávisti mezi skupinami obyvatel, etnik, náboženství, národů? Co se týče uznaných národnostních menšin - kdo umí mluvit "tím" úředním jazykem, kdo řádně platí daně "tomu" státu, ať čerpá výhody "toho" státu v němž žije a jehož chce být uznávanou součástí....

přeji hezký den všem

4 1
možnosti
Foto

Tak proč tu nenávist vyvoláváte?

1 5
možnosti
Foto

Opakování matka moudrosti. Jediné hodnoty které je třeba chránit jsou:  Život, svoboda a majetek.   

    K té svobodě si je zapotřebí stanovit nějaké hranice, protože absolutní svoboda neexistuje.  Pokud bychom si nějaké hranice nestanovili, můžeme touto hranicí svobody hýbat podle své subjektivní potřeby a vždy se nám bude zdát, že konáme dobro.

Tedy:

Používání iniciace fyzického násilí (popř. vyhrožování jejím použitím) proti člověku a jeho majetku nazýváme agresí. Každá agrese je špatná. Použití násilí je přípustné pouze v reakci na agresi (sebeobrana). Z toho plyne, že použití násilí k potlačení jakékoliv činnosti, ve které prvek agrese chybí, je samo o sobě agresí, a jako takové proto není správné.

0 6
možnosti
JC

Lžete ukrutně!

Muslimové spálili celou Alexandrijskou knihovnu a kam přišli, tam ničili, pálili a vyvražďovali.

Střípky antiky zachránily jen katolické a pravoslavné kláštery.

A náboženskou nesnášenlivost se středověcí křesťané naučili právě od muslimů.

6 2
možnosti
Foto

Alexandijskou knihovnu vyplenili a vypálili křesťané.  

V roce  391 po Kristu se Egypt se nacházel pod nadvládou upadajícího římského impéria. Násilné, náboženské nepokoje pronikají ulicemi Alexandrie až za brány slavné městské knihovny. V jejích zdech zůstává uvězněna i vynikající astronomka a filozofka Hypatia.  Zfanatizovaný dav křesťanů nakonec vnikl do knihovny, vypálil jí a Hepatii  doslova roztrhali. 

Je o tom natočený pěkný film  Agora.

0 5
možnosti
BT

"A nejen tato díla ale mnohý filosof vědec a pod, našel v muslimských zemích útočiště před křesťanskou hranicí." To už je na mě moc... Co to proboha plkáte, osobo nevzdělaná, který filozof nebo vědec konkrétně?

8 1
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1721x
Jsem loutkoherečka, mými koníčky je historie , divadlo, příroda. Již dvacet let se snažím pochopit co se s naší krásnou zemí děje .Řídím se zdravým rozumem byť se říká, že zdravý rozum umřel :o)

Seznam rubrik