Vyžeňme společně ty flákače z úřadu práce

Jako ve špatném filmu si museli připadat "uchazeči o zaměstnání" když na výběrovém řízení podle nové metodiky přišla zástupkyně úřadu práce. Chtěla znát důvody, proč práci odmítají a tento důvod zaprotokolovala.       

Ale od začátku...

Na posledním výběrové řízení, které jsem byl nucen uspořádat přišlo 20 lidí. Poté co jsem se zeptal, kdo pracovat nechce a potřebuje pouze razítko, tak se více jak polovina mladíků přihlásila. Pozval jsem je tedy do vedlejší místnosti, kde byla zmiňovaná zástupkyně úřadu práce. Tam paní z úřadu řekli svojí bolístku proč pracovat nechtějí.

Když jsem viděl tu frontu asi 12 mladíků / věkově odhaduji tak 20 až 35 let / tak první co mne napadlo, byly fotky imigrantů  stejně starých, jak přicházejí vydrancovat Evropu. Tak až mi někdo bude říkat, že lidi prostě nejsou, tak už budu vědět, že to není pravda. Oni jsou. A my všichni si je pěstujeme na chov za naše peníze. Pojďme je společně z těch úřadů práce vypráskat. Žádná krize nedostatku pracovních sil neexistuje. Na pracovních úřadech se válí spoustu těch, co pracovat nechtějí. Je to jejich volba. Ale nevidím důvod proč jim na jejich život přispívat z našich peněz.

P.S. Všichni "uchazeči" co odpověděli ve smyslu, že nabízená pracovní pozice není pro ně vhodná by už na pracáku dřepět neměli.  

            

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Odstraněný Uživatel | pátek 16.9.2016 21:18 | karma článku: 41,32 | přečteno: 2986x