Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Pane Olmer ,nevím v jakém oboru jste vyškolen nebo vyučen ,ale prosím vás ,aby jste svého psaní zanechal a věnoval se jakékoli činnosti, ale jiné.Děkuji L.Stroupežnický.

2 2
možnosti
VN

Pane Kaspare, nevim, v jakem oboru jste vyskolen nebo vyucen, ale naucte se psat spravne osloveni a interpunkci, ABY JSTE nepusobil na diskuzi trapne. Hezky den.

2 1
možnosti
JP

J17o94h61n 83P10e63t93r54e38s

16. 11. 2012 11:49

Skvělé,Achille Gregor hadr! Ale fakt nechápu,proč jste se vy,filmaři,nepokusili zbožštit pana Klause už dávno?! Udělám film,pane rezižére,dám mu (panu prezidentovi,víme)hlavní roli,udělám to retrospektivně jako jeho životopis(ale pozor na původ-upravit!!!Pružinskyj nět.),nazvu to třeba Z barikád,přes spáleniš....ne,ne,-přes mrtvoly až na Hrad,a máte chechtáky v kapse(či kde).Čovek aby Vám furt radil!OF;-)

2 0
možnosti
Foto

Ti, co schvalují Klausovo veto, jsou jeho učenlivými žáky v oboru "tržní ekonomika" a v názoru, že neviditelná ruka trhu řeší VŠE. Praxe dokazuje, že je to blábol. Společenská existence lidí je mnohem složitější. Již Adam Smith podmiňoval fungování trhu dodržováním morálky. 

Marasmus dnešního českého života je způsoben absencí morálky! K té se musí populace vychovávat. Od dob českého obrození vychovávala národ kultura. Škola, umělecká literatura, divadlo, společenské vědy atd.

Dnes jsou nejmasovějšími medii televize a film. Nechá-li se zde prostor jen pro jejich komerčně ziskovou formu, bude národ "vychováván" jen obscénitou, perverzí, násilím, hororem, mysticismem, limonádovými příběhy a přízemním nevkusem všeho druhu. 

Jednim z úkolů státu je veřejná služba vzdělávání a výchovy. Jako všechny ostatní veřejné služby musí být realizována kvalifikovaně a hospodárně. V umění výhradně jen podporou náročně vybíraných uměleckých děl. To by měl řešit i zákon o kinematografii.

3 5
možnosti
ML

M81i27l56a88n 41L90u60k20e60š

16. 11. 2012 9:17

Jděte s tím veřejnoslužebním vychováváním do háje. Jestli je někdo "opodvědný" za morálku a výchovu, pak je to především rodina (myslím otec a matka a prarodiče). Pokud bych se spoléhal na české školy, tak svědkem tohoto experimentálního utrpení jsem již 6 let na příkladu mého mladšího syna. Opravdu nestojím o to, aby mne či mé děti veřejnoprávně či jakkoliv jinak vychovával stát, ještě navíc za mé peníze z daní. Děkuji, nechci.

7 2
možnosti
JM

Taková šmíra a bude se hnát po penězích daňových poplatníků. Že se nestydíte;-€

4 1
možnosti
JK

Nevidím důvod, proč by měly být dotovány komerčni aktivity.  Ano, je možné občas poskytnout dotaci na dokumentární, nebo vzdělávací film.  Ale na něco ve stylu "Slunce, seno..." dávat dotace ?  Ať už je fim dobrý, nebo špatný, pokud si najde diváky, vydělá.  Pokud ne, pak holt příště natočte něco lepšího.

5 2
možnosti
ML

M87i63l64a27n 78L48u11k96e58š

16. 11. 2012 7:35

Myslím, že tvorba pana Olmera po listopadu je jen skvělou ukázkou umělecké nemohoucnosti českého filmu, opravdu nevím, proč by měli daňoví poplatníci (tedy nikoliv stát, jak se všude mylně uvádí) platit ty slátaniny. Když chci jít do kina nebo si koupit DVD, zaplatím si to, nechci, abych do ceny ještě předtím přispěl i daněmi.

4 1
možnosti
Foto

Tak tohle zpíval jeden svého času významný umělec, jdouce ráno z baru proti davu dělníků, jdoucích do práce:

Dělníci, dělníci, choděj do práce

Umělci, umělci, ožírají se zase

Dělníci, dělníci, mají kabáty

Umělci, umělci, chlastaj nahatý!

3 1
možnosti
Foto

A mám dojem, že takhle to vidí umělci dodnes...

0 0
možnosti
MS

Proč to vetoval? Nenapadlo vás, že třeba proto, že do filmu se cpe zbytečně moc peněz a výsledek je  o ničem? Filmový průmysl by si na sebe měl vydělat, stát by neměl dotovat filmy. Pokud bude stát platit film, ať se stane státní film. Jenže filmový průmysl se přece tváří, že je soukromý podnik, ať si teda na sebe vydělá, ať si sežene peníze. Je jasné, že nafouknuté rozpočty by se daly okrájet. A ono by se nic nestalo, kdyby třeba Troška přestal točit filmy... a kdyby se ti tzv. umělci museli živit sami. Stát by měl podporovat film minimálně, spíš nějaké dokumenty, malé projekty, vzdělávací projekty, ne filmy nabubřelých nudných patronů, kteří si hrají na světáky a uměěělcééé, ale žerou ze státního koryta.

7 2
možnosti
ČP

Pane Olmere, pocházím z umělecké rodiny, ale tak si nějak vůbec nemohu vzpomenout, jaký film jste natočil, a to i přesto, že jsem Vám na něj již dříve přispěl. Omlouvám se tímto a doufám, že již nadále přispívat nebudu.

7 1
možnosti
MS

Natočil toho dost. Ale tak nějak to evokuje, že kvantita není vždy kvalita, že Nahoto na prodej, Playgirls nebo Policajti na předměstí?

6 1
možnosti
Foto

Vážení kolegové, dovolte, abych se tady pana Olmera zastal. Všichni přece víte, že nebýt státních peněz, nevznikl by nejlepší film v historii naší kinematografie, co dostal tolik Lvů a v kinech na něj bylo furt narváno. Jistě jste pochopili, že se jedná o Havlovo odcházení. Ale vážně. Zatímco státní televize produkuje díla stále stejné party, tak dotace na filmy jdou další partě. A ten, kdo mezi kámoše nepatří, i kdyby měl sebelepší námět, tak ho pošlou někam...

7 1
možnosti
ML

M31i88l19a22n 47L68u81k49e83š

16. 11. 2012 9:09

Právě jste mimoděk navrhl i řešení - žádné dotace na "uměleckou" fimovou tvorbu, neboť to s nimi dopadá ale nemlich stejně jako s eurodotacemi. Navrhuji zrušit bez náhrady...

1 0
možnosti