Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co jste prosím myslel tím "za pragmatismem stálo sledování vlastních zájmů"???   Já bych předpokládal, že právě ono sledování vlastních zájmů je oním pragmatismem (na rozdíl od idealismu "společných zájmů").

0 0
možnosti

Celá Evropská unie je naprosto nesmyslný projekt, byť ze začátku vypadala smysluplně. Doufám, že Britové najdou zdravý rozum a včas z EU vystoupí. A doufám také, že ČR bude brzy následovat.

1 0
možnosti

z EU se stal moloch coz je hodne spatny. V puvodni dvanactce se zilo velmi dobre ale cim vic se nabalovaly dalsi staty tim vic to slo od 10 k 5. Ze to tak nevydrzi uz je videt jak se momentalne sprajcuji bohaty zeme v Nemecku. To je teprve zacatek. Ale nez ten velkej tresk prijde utece jeste sakra hodne casu. Osobne odhaduji ze tohle dnesni panoptikum jeste 10-15 let vydrzi.

0 0
možnosti

Holanďani se taky už nechali slyšet, že by měl existovat mechanismus, jak vystoupit z eurozóny, Schengenu, EU atd.  Tohle se neudrží ani náhodou. Francie válčí v Mali, každý si v tomhle EU chaosu dělá co chce.

-

Dutch PM: Eurozone needs exit clause

http://euobserver.com/news/118925

1 0
možnosti

řekl bych, že to trochu jinak,V.Británie pochopitelně může odejít z EU a nic zvláštního by se nestalo. Obchody by plynuly dál, protože obchodní smlouvy jsou někde jinde než politika jako taková. Ale rozpad EU by byl rychlejší hlavně v důvěryhodnosti celku. Anglie by na tom, pravděpodobně, vydělala, dál by se řídila vlastní politikou a Brusel by mohla hodit za hlavu.

 Proč si myslíte ,že EU nepouští ven ze vlastního Řecko. Přitom je tento stát problematičtější než výroky Anglie. Náš provádí taky svojí politiku, jsme trošku ve výhodě proti ostatním,neplatíme eury, i když jsme  v EU. Proto problémy Řecka jdou kolem nás. V zásadě sekundujeme politiku V.Británie, což znamená, že pokud by vypadla ona z EU, mám takový pocit, že by jsme taky i odešli. Politika trhů je pro nás totiž nevýhodná, což se odráží na vnitřním hospodaření našeho státu. Začínáme být nesoběstační v různých věcech

0 0
možnosti

Nesouhlasím. Právě naopak současná ekonomická situace potřebuje legislativní dezitegraci- tedy aby v místě kde je nějaká struktura ekonomiky platili zákony a předpisy zcela specifické pro tuto oblast.

V Řecko potřebuje zcela jiné zákony, daně a měnu než Německo s naprosto jinak postavenou strukturou ekonomiky.

Evropa dosáhla svého vrcholu právě díky vzájemné konkurenci a diverzitě jednotlivých regionů.

Výsledky snahy sjednotit Evropu jsou zatím ekonomicky zcela TRISTNÍ... prakticky cokoli dokázalo vydržet déle. Snaha vytvořit unifikovanou ekonomiku už se nepovedla sovětskému bloku. Proč myslíte že źápad bude úspěšnější? Zatím má empirické výsledky ještě horší.

Vědecký postup by byl definovat si PŘED zahájením experimentu stav který chceme dosáhnout- řekněme po 5 letech. Po pěti letech toto vyhodnotíme a pokud dosáhneme úspěchu podle PŘEDEM stanovecných parametrů lze pokračovat.  A pokud ne tak experiment OKAMŽITĚ ukončit- NA MINUTU.

To se mělo udělat při vstupu do EU- exaktně si stanovit stav do kterého se chceme za X let dostat a nebude li toho dosaženo automaticky vystoupit bez ohledu na žvatlání politiků. Chce to konečně zcela exaktní vědecké postupy bez ohledu na ideologii, politiku, víru a podobné hovadiny. Druhá alternativa by bylo podobně exaktní chování ze strany EU... kupříkladu exaktně stanovit předem parametry jakých musí třeba Řecko dosáhnout aby dostávalo pomoc. Pokud v kterémkoli okamžiku podmínky nesplní nemělo by mít nárok ani na jediné Euro další pomoci. A ne že se o tom bude pak politicky rozhodovat a něco promíjet. Podmínky měření úspěchu a neíuspěchu je třeba vždy stanovit předem. A pokud se něco projeví jako neúspěch projekt má být na minutu ukončen.

3 0
možnosti

EU se kupříkladu zavázala podporovat biopaliva s cílem snížit emise... už se dostatečně prokázalo že k tomuto cíly vůbec tato politika nevede.

Takže co se má udělat? Do minuty má být veškerá podpora zrušena a ze státního se na to už nemá vynaložit ani jediné EURO.

Co tady máme? Záruku žedo roku 2020 bude mizerná a zcela njeúčinný plán naprosto nedosahující definovaných výsledků podporovaný? K čemu tohle je.

2 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 851x
Jsem student ekonomie, jehož nebaví sedět a nadávat sám.

Seznam rubrik