Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ištar

27. 10. 2011 18:27
Trochu komplikace navíc

Určitě správná, ale přecejen trochu bezzubě teoretická myšlenka.Žijeme krizi důvěry, osobně bych řekla, že krizi důvěry v systém potažmo dokonce krizi důvěry ve smysl života člověka na zemi  a ve společenství vůbec. Dosáhnout toho, aby člověk měl chuť dodržovat zákony, předpokládá víru v jejich smysl - v tom je, bohužel bezzubý jak apel, tak kontrola - do hry přicházejí emoce, které jsme vyloučili ze svého rozhodování v iluzivním zdání, že naše rozhodování jen komplikují a postupně zjišťujeme, že je budou komplikovat tím víc, čím víc se budeme snažit je přehlížet. S pozdravem Markéta Hrbková

0 0
možnosti

Gašpo_2

27. 10. 2011 17:53
Mladíku síce oceňujem

na Váš vek snahu o zrelý pohľad, ničmenej je taktrochu bezzubý, skoro by som povedal že impotentný.

Ako si predstavujete tie pravidlá a dokonca ich "striktné" dodržiavanie?

Finančný systém je snáď najzásadnejší problém. Ak celé financie stoja na úverovej politike, bohatne sa zo zadlžovania štátov, je priestor pre neuveriteľné toxické operácie, ako to chcete riešiť bez jeho radikálnej zmeny? Kto by tú zmenu urobil? Politici? Nebuďte smiešny. Finančná oligarchia tiež nie je malá parta bohatých dedkov, ktorí by sa uzniesli, že pre svoje zachovanie teda povolia oprate. Je to celé ako rozbehnutý vlak, ktorý zastaví len vykoľajenie, bohužiaľ.

Ja na rozdiel od Vás žiadne rozcestie nevidím, alebo dajmetomu že tam je, lenže neexistuje nikto, kto by za jazdy vyskočil , predbehol vlak a stihol prehodiť výhybku.;-)

0 0
možnosti

Vít Macháček

27. 10. 2011 18:57
Re: Mladíku síce oceňujem

Rozumím vám a vím o čem mluvíte - pod pravidly jsem myslel především Maastrichtská kritéria, která jsou dávno formulovaná. Vím, že dodržování pravidel je spíše iluzorní - neexistuje dlouhodobá motivace, která politiky donutí toto dodržovat. Ani finanční ústavu nepovažuji za příliš funkční řešení, i když asi je to lepší než nic.

K vašim dalším poznámkám o finančních trzích - tato fáze krize o které mluvím, již nemá na finančních trzích příčinu, spíše následek. Neříkám, že tam spojitost není, tak naivní skutečně nejsem, jen si myslím, že k otázce řešení dluhové krize některých evropských zemí a budoucnost eura není příliš relevantní otázka toxických aktiv - pokud myslíte ty aktiva, která způsobila tu první část krize "uvolněnou" pádem Lehman Brothers

Otázka jejich regulace a možnosti jejich regulace je skutečně zajímavá, jen se v ní necítím uplně jistý v kramflecích a netroufám si cokoliv soudit. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 851x
Jsem student ekonomie, jehož nebaví sedět a nadávat sám.

Seznam rubrik