Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Slavomír 1966

14. 10. 2012 17:47
Souhlas i nesouhlas s autorem

Především se planeta řítí do ekologické katastrofy v důsledku přelidnění, které se týká především tropických a subtropických oblastí. A to přelidnění v konečném důsledku dopadá i na naši civilizaci, protože za prvé lidé z příslušných oblastí přicházejí sem , přicházejí každým dnem a navíc se tady množí také a za druhé pokud se ekologický systém zhroutí v Africe, nevíme, jaké dopady to bude mít na Evropu. Můžeme kvůli tomu uschnout, jak málo tady bude pršet, nebo se naopak stát jedním velkým močálem, jak mnoho tady bude pršet. To nikdo předem neví.

Vše, co mladý autor píše o pádu civlizace, je sice pravda, ale na druhou stranu tváří v tvář ekologickému kolapsu planety mi zhroucení civilizace připadá ještě jako docela malý problém.

0 0
možnosti
A

Alfie

14. 10. 2012 20:23
Re: Souhlas i nesouhlas s autorem

Co je to "ekologický kolaps planety"? Co přesně vadí planetě na tom, jestli se poušť vytvoří někde jinde, než teď zrovna je) třeba tam, kd ebyla před několika milinoy let) nebo jestli budou bažiny tam, kde je teď savana a savana tam, kde je teď poušť? Během té dlouhé doby, co naše planeta nese ekosystém, měl tento ekosystém mnoho podob a variant, bylo různě teplo či zima, vlhko či sucho - jak tedy vypadá kolaps tohoto ekosystému, která z těch mnoha variant je ta správná a která ta špatná či dokonce "kolaps"?

Ono je to totiž tak, že jediné, co by nás mělo na ekosystému planety zajímat, je právě to, jak vyhovuje či nevyhovuje naší civlizaci! Protože planeta si s ním vždycky nějak poradila a poradí a když vyhyne nějaký druh (včetně případného vyhynutí lidstva), je to pro planetu jen nepatrné zasvědění, asi jako když se nám vytvoří a zase zahojí malá vyrážka :-)

0 0
možnosti
MR

rodd

14. 10. 2012 17:15
Nikam se neřítí

ona má jiný účel a cestu než celkový blahobyt nebo ideální svět. Ona v sobě živý motor vývoje lidských charakterů a motor vývoje kreditu lidských společenství, jejich normy, chování atd. Tedy učí nás hezky za pochodu a když něco zapomeneme tak to připomene. Je vidět že lidské populaci - civilizaci naprosto nerozumíme, jinak by zde nebylo pořád nutkání ji spasit, komentovat, či nutit ideál ... .  Nikde není psáno že je zde jeden lidský druh  a chování, pořád zde platí různorodost evoluce a větvení lidského rodu... . Jedinec pokud má navíc na duševní život tak může jít vlastni cestou, a to na základě toho jak uvidí co mu společnost dává a čím jej omezuje ... .

0 0
možnosti
VK

kral

14. 10. 2012 17:03
Kam?

Mate to hned v nadpisu. Na konci prvni vety. Jen tam patri kratke " i "

0 0
možnosti
JM

jamijam

14. 10. 2012 17:02
S naší civilizací to nemůže dopadnou dobře

Lidi ztratili pudy a znalosti jak přežít, jak se uživit, zdegenerovali.

Stačí výpadek elektráren a umřeme zimou, hladem, nebude pitná voda...

No pár let to snad ještě vydrží ! Nezoufejme !!

0 0
možnosti
PK

multikulti pravdoláskař

14. 10. 2012 17:14
Re: S naší civilizací to nemůže dopadnou dobře

Mluvte za sebe, prosim, ne za "lidi." ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 851x
Jsem student ekonomie, jehož nebaví sedět a nadávat sám.

Seznam rubrik