Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J87a34r45a 91R92a41n42k

11. 2. 2015 0:43

25.8.1968 mne rodice i s babickou "unesli" do Svycarska, nikdy jsem nevedela, jaci vojaci sedeli v tancich v zapadnich Cechach, pro mne to byli Rusaci, u nas meli vesmes placate obliceje, takze vypadali spis jako bnedkde z Gobi. Ukrajince znam az ted z Kanady, je jich tady pres milion, ale vetsina uz druha generace, jsou vazeni, jsou i ve vlade a tak je beru jaci jsou. Znam asi 3 Rusky, ale zadna z nich nebyla v Rusku narozena. Takze ten nadpis na mne neplati. Z Putina a jeho party strach mam, jeho uceni je: zabrat, znicit, zavrit.

0 0
možnosti
Foto

Když myslíte, že revanš, tak nejen za srpen 1968, ale za 44 let bolševické nadvlády, kterou nám sověti vnutili, pravda, za vydatné pomoci zdejší páté kolony.

Ale většina našich normálních občanů se zastává Ukrajinců z prostých lidských důvodů. Když už byli na cestě vymanit se s pomocí Evropy z hospodářských a politických problémů, KDOSI jim to pokazil. A samozřejmě máme pochopení či sympatie ke slovanskému národu (který si dovoluji řadit mezi západní Slovany jako nás), který od "bratrů" Rusů zažil jen utrpení a porobu. O hladomoru, kdy pomřelo na příkaz Stalina na 6 milionu lidí, je snad zbytečné se zmiňovat.

4 3
možnosti
LK

Pomřelo na příkaz Stalina? Ale nepovídejte .....

3 4
možnosti
JG

J24. 21G83r39o54h

10. 2. 2015 10:59

Češi od roku 1989 nedokázali potrestat zrádce (zvací dopis) nebo další, kteří umožnili hladkou okupaci, nebo byl někdo za velezradu potrestán a mě to uniklo?

3 0
možnosti
JC

Jo, zejména ty zrádce z padesátých let (zrádce ze čtyřicátých let potrestali už komunisti sami).

0 1
možnosti
MP

Já si tu okupaci a normalizaci moc dobře pamatuji. Ruská vojska projela, viděla jsem je akorát tak dvakrát, v Praze to bylo dramatičtější. Pak zalezli do svých újezdů a věděli o nich jen lidi z okolí. O čem jsme ale věděli denodenně, byla činnost místních komunistů, ovšem ne všech. Ještě do normalizace v 1970 byl klid, čistky ve straně se lidí-nestraníků až tak nedotýkaly, ba naopak jsme jim to zlomyslně přáli. Z blbosti, prospěchářství a zištnosti tam jidášové vlezli, dostali, co zasloužili. Ale kupodivu se vyrojili noví jidáškové a lezli na uvolněná stranická nomenklaturní místečka ostošest. Když teď mnozí slintají nenávistí k celému ruskému národu, tak bych jim připomněla zadívat se na národ vlastní, který ač zdaleka tolik nátlakem a útlakem netrpěl, lezl do té zločinecké organizace dobrovolně, pomáhal nahánět v padesátých letech své spoluobčany do kriminálů.

Však i za něm. okupace bylo českých udavačů víc než dost. V případě nějakého konfliktu bychom byli rozděleni zrovna tak, jak lidi na východní Ukrajině.

Před pár lety se to na netu hemžilo hanlivými přívlastky na ukrajince, jinak než ukáčka jim neřekli. Dneska ti samí adorují kdejakého ukrajinského lumpa jen proto, že si UA vjela do vlasů s Ruskem a my Rusům dlužíme za rok 68.

7 6
možnosti
Foto

Ale v r. 1968 minimálně část obyvatelstva dala zřetelně najevo, že s tímto zásahem vznějšku rozhodně nesouhlasí. Proběhla úspěšně i manifestační generální stávka, pokud si vzpomínám.

1 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že se jedná o nějakou odplatu. Spíš se jedná o negativní postoj k rozpínavosti ruského státu a naturelu.

5 0
možnosti
OP

To je nějaký druh ankety ?

0 1
možnosti
Foto

Řada Čechů vnímá pomoc Ukrajině jako státu, do jehož vnitřních záležitostí  vojensky zasahuje imperiální Rusko, které po celou dobu své historie má touhu rozšiřovat svůj vliv  na úkor jiných států.   Co je Rusko si většina Čechů pamatuje za čtyřicetiletou okupaci Ruskem a studiem historie Ruska.

8 2
možnosti
Foto

A co vnímat ¨Rusko jako stát, bez něhož by Československo vůbec nevzniklo a nebylo obnoveno po r. 1945?

Jak by se vám líbilo v Patagonii?

2 6
možnosti
Foto

Jenom aby Rusko zase nechtělo odplácet nám?

0 0
možnosti
JC

Poskytnutí samostatnosti Podkarpatské Rusi.

1 0
možnosti
Foto

Především je to interní záležitost a Rusko nemělo začínat se zahraniční pomocí, tím to jen rozdmýchalo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik