Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pročetl jsem si diskusi a myslím, že jste někteří autora vůbec nepochopili. To co se děje s vyšachováním ANO je bezesporu naprosto legitimní . Ale toto vítězství demobloku je Pyrrhovo vítězství na druhou. První je vítězství ANO. AB nemusí a nebude brát ohled na kraje , tím si uvolní peníze na úplatky pro své voliče. Dále je mu jedno s kým se spojí až mu půjde o existenci. Zapomínáte na SPD , které jde nahoru. Čssd určitě nevypadne. A třetí vzadu je Trikolóra, která zatím moc neboduje , ale také jí moc nechybí a navíc má neomezené finanční zdroje

/ Kellner/. No a nějak si nedokážu představit společné vládnutí Pirátů a TOP09. Ultralevice s pravicí. A posledním trumfem AB je prezident, ten mu půjde na ruku.

1 0
možnosti
AT

Ehm .... v krajích nejsou Babišovi voliči?? Myslíte, že nějaká šikana "neposlušných" krajů bude mít pro Babiše pozitivní efekt? Že to hejtmani nebudou medializovat a nedají mu to sežrat??

1 0
možnosti

Autor nějak zapomíná, že Zeman sice může umožnit Babišovi menšinovou vládu v koalici s ČSSD, ale pokud tato vláda nebude mít podporu v podobě KSČM (jako, že už se to rýsuje), neprojde jí v Poslanecké sněmovně žádný zákon. To by byl skutečně vrcholný Zemanův "výkon" v úřadu prezidenta. :-P

6 0
možnosti
Foto

idealní stav, kdy neprojde ve Sněmovně jediný zákon !

2 0
možnosti
MV

nikdo si s Babisem nic nevytrel. leda zrak mu byl vytren - volici dali sve hlasy partajim a predpokladali, ze koalice budou sestaveny jinak, nez jak byl pan Babis zvykly. a stalo se. to je cely. uknuceny Babis fnuka jako dite. a chteji obcane nasi republiky misto premiera dite...?

7 1
možnosti
Foto

Aby se mohlo mluvit o trpaslících, muselo by ANO vyhrát ve většině krajů s mnohem větším náskokem. To je úděl osamělého kůlu v plotě, víme?

11 0
možnosti
MK

Zeman nechá vládnout Babiše i bez důvěry? To myslíte vážně?

Pokud by něco takového nastalo, pak už se budeme pohybovat mimo demokracii a nastane stav "každá rána povolena". Opravdu chcete něco takového? Opravdu si myslíte, že takovou vládu budou voliči respektovat?

2 0
možnosti
Foto

Menšinová vláda ANO a ČSSD získala důvěru Poslanecké sněmovny. Stalo se tak dvě stě šedesát čtyři dní po volbách.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hlasovani-duvera-vlada-druha-andrej-babis-ano-cssd-kscm-poslanecka-snemovna.A180712_093406_domaci_ane

1 0
možnosti
Foto

taky bych přihrával těm svejm. Vy ne?

0 0
možnosti
PB

P12e41t23r 35B35u47r27i39a77n

7. 10. 2020 12:47

Je třeba připomenout, že vyšachovávání vítěze voleb na komunální úrovni zavedlo do politiky a praktikovalo hnutí ANO a to už v roce 2014, tedy při své premiéře. Zde obec Semily:

Zástupci vítězné Volby pro Semily získali celkem více hlasů než zastupitelé zbylých stran.

V ní zafungovala koaliční jedenáctka patrně předjednaná již před volbami. Kromě hnutí ANO v ní jsou další uskupení Spolu, ČSSD a Semiláci s KDU-ČSL. Proti nim stojí osm zastupitelů Volby pro Semily...Oproti tradici si koaliční jedenáctka odsouhlasila veřejné hlasování, aby náhodou někdo v tajné volbě nezradil. Tímto způsobem byla zvolena starostkou města architektka Věra Blažková (ANO) i oba místostarostové František Mojžíš (Spolu) a Vladimír Šimek (ČSSD).

https://janfarsky.cz/2014/11/08/starici-se-klepou-na-dalsi-prijmy-v-semilech-vysachovali-viteze-voleb-a-v-lidech-bouchly-emoce/

A propó, stejnou křivárnu na parlamentní úrovni použil jako první Zeman, když odmítl v r. 2013 jmenovat vládu vítězné ODS, byť měla i doloženou důvěru sněmovny.

Takže co říct těmto dvěma podvodníkům, Zemanovi a Babišovi? Aby už konečně přestali kušnit. Protože ten politický hnůj dneška přitáhli do politiky a začali praktikovat jako první oni dva.

5 0
možnosti
Foto

Tak Vy nejste Babišův volič?:-) A čí tedy? Já jsem dal hlas své straně s důvěrou,že nepůjde do koalice s ANO. To splnila a já jsem spokojen. Vy jste to měl nějak jinak...? Proč by měl v kraji vládnou někdo kdo získal necelých 20 procent a nikdo s ním nechce mít nic společného? Hlasy dalších cca 50 - 65 procent voličů, kteří volili především proti ANO nic neznamenají? To jako proč?

12 1
možnosti
Foto

Tak podobně to skončilo v několika krajích i o minulých volbách. Ve dvou krajích, kde ANO zvítězilo a bylo ve vládnoucí koalici, vyměnilo ale do roka koaliční partnery za jiné.

Obecněji se asi lze dívat na vyšachování ANO jako na projev pudu sebezáchovy malých stran. Koaliční partněři ANO se evidentně postupně propadají k bezvýznamnosti nebo mohou být nahrazeni.

V koalici s jinými menšími subjekty má každý z nich relativně větší váhu, než by měl po boku hegemona, takže se pro něj zmenší hrrozba, že by mohl být vyměněn nebo znevýznaměn.

3 0
možnosti
JK

Babiš nenechá bez trestu... Co to jako je?

A zajímalo by mě, proč píšete, že nejste Babišův volič? To je přece jedno. Konečně napsat můžete, co chcete, otázka je, kdo vám to bude věřit. Jinak futurologie je obecně k ničemu, a ta vaše ohledně budoucího vývoje je přímo k smíchu.

8 0
možnosti
JJ

Babiš to nenechá bez trestu, za trest se střelí do nohy. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik