Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J36a54n 36A20n61d18r57l90e

25. 2. 2021 19:03

já jsem jednoznačně pro. Když někdo pro toho druhého dře ve svazku jako kůň, měl by za to zaplaceno dostat. Například by žena měla za každý mužem vydřený orgasmus zaplatit přiměřenou částku. A takhle bych napočítal všem vše! Ono by pak je přešlo se ženit a vdávat!;-D

0 0
možnosti
IV

Nevím, jak to chodí v Číně, ale myslím, že pokud byla paní po dobu trvání manželství v domácnosti, tak by měla později dost malý důchod a chyběla by jí praxe při shánění zaměstnání.

1 0
možnosti

S tím by se dalo souhlasit, pokud by se ta paní současně starala o haldu jejich dětí. Zlatokopky, žijící ve zlaté kleci, by se to asi netýkalo, i když právě ty většinou vysoudí nejvíce.:-)

1 0
možnosti
JR

J44a57n 11R38á49ž

25. 2. 2021 14:47

To odůvodnění čínského soudu je opravdu komické.

Ale jsou situace, kdy velmi mastné "odstupné", které by musel na základě rozhodnutí soudu manžel, který si po dvaceti letech manželství našel mladou pipinu zaplatit, bylo určitě spravedlivé.

Ne vždy je totiž veškerý majetek, který spolu manželé užívali, součástí společného jmění manželů a mnohdy se stane, že manželka odejde z luxusního domu, patřícího firmě s "holým zadkem" a když dosáhne věku k odchodu do důchodu zjistí, že nemá odpracován potřebný počet roků.

0 0
možnosti
PB

P25e59t88r 27B42u68r72i66a85n

25. 2. 2021 13:35

Samozřejmě, že onen rozsudek je konina až to tříská vraty od hangáru. Vstupem do manželství je od té chvíle vše, od majetku, práce či rozhodování sdílené, tedy společné rukou nedílnou.

0 0
možnosti
EK

Ovšem srovnávat rodinné poměry u nás a v Číně moc nejde. Asijští muži si berou manželku, aby ona vykonávala veškeré domácí práce, pokud si nemůže najmout služku, je tedy v pořádku, že v případě rozvodu jí za vykonané práce zaplatí.

1 1
možnosti
JK

Kolik těch domácích prací se dělá jen kvůli tomu, že je manželka cimprlína?

0 0
možnosti
Foto

Když by mi rozvádějící se žena zaplatila sekání trávy, vytapetovaní baráku, řízení rodinného auta na dovolené a po nákupech , opravy kapajících kohoutků, výměny žárovek, obstarávání většiny technických potřeb domácnosti, a to za všechny ty společně strávené roky... tak proč ne...;-)

6 0
možnosti

Ano, ať platí. Ale ať současně požaduje kompenzace za vykonané práce v posteli.;-D

2 0
možnosti
Foto

Jste naivní. Jste jako princ Filip, který kdysi prohlásil, že "jediný rozdíl mezi manželkou a prostitutkou je v tom, že s manželkou je to zadarmo". - - - - Když jsem to onehdy slyšel, říkal jsem si, kde na tahleta moudra přišel. Jednak jde o to, že sex s manželkou je ten suverénně nejdražší (třeba tak 100x dražší než kdyby byl placený - a to nepočítám ten ztracený čas), jednak je to idealizace náhodného placeného sexu, který z principu za mnoho nestojí, a se sexem s manželou jaksi ve srovnání nemůže obstát (taky když je něco skoro zadarmo, za co to tak může stát). Nicméně Filip je princ řecký, takže řekněme, že to co pronesl byl..... zajímavý bonmot s hodnotnou nadsázkou". - - - Jo otevřuji si skotskou whisky a vyčkám na ten lockdown, když ho porád slibujou....

2 0
možnosti
Foto

Velice krátký blog, jen za účelem vyvolání diskuse. Tak to má být! Velikánská karma! - - - A teď k té diskusi. Nějaké placení expost je velká chyba. Domácí práce by měly být měřeny průběžně, a také by měly být zdaněny. Kdysi to myslím navrhoval Vašek Klaus - jako ironickou pohrůžku, resp. v souvislosti s tím, že by HDP vypadalo o dost jinak, když by se tam ty domácí práce započítávaly. Vezměte si totiž, pokud byste na domácí práce měli personál na HPP (lokaj, kočí, komorník, kuchaři a pomocný kuchyňský personál, číšníci, klíčníci, zahradník /na toho obvzlášť pozor, jestli nemá vedlejšák jako vrah/, služky atd.), tak zaplatíte spoustu peněz na sociálním zdravotním. A když to všechno necháte dělat manželku /která navíc manželovi pokoutně poskytuje sexuální služby - ale manžel často to samé poskytuje protihodnotou také manželce, tady by tedy byla na místě nějaké předmanželská smlouva o zamezení dvojího zdanění/, tak vlastně by taková domácnost měla zaplatit poměrně dost peněz na dodanění, zejména na pojištění. No a protože manželky obvykle mají menší příjem než manžel, tak kdo by to dodanění jako platil? No manžel asi, že ano. Takže já si myslím, že ten rozsudek čínského soudu je určitě správný, tedy určitě špatný, tzn. nemáte-li na chleba, jezte koláče, pan Babiš je nejlepší manažer pod Sluncem, které dosud nestihl ukrást, což je s podivem, když mu ta koronakrize tak jde. - - - - Jsem zvědavý, jestli i za toto dostanu ban, a jak bude dlouhý, poslední byl na 48 hodin. Předpokládám, že za tohleto mi smažou účet, což na druhé straně nebude tak nevýhodné, protože je pravda, že v té karanténě mařím čas vypisováním nesmyslů jako ostatní, namísto abych se učil s nožem a střílet..... což bude co nevidět určitě užitečnější dovednost než vypisování na blogy. Zdravím všechny a držte se, pan Babiš nám přichystal jízdu, protože je nejlepší. Andrejko vydrž!

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik