Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M94i81l37a96n 55R52a24d79e51k

18. 12. 2014 17:14

takze Putin je podle vas rusobijec?;-D To znehodnoceni meny se dalo ocekavat jeste pred sankcemi, zeme ktera nena na vyvoz prakticky NIC nezli suroviny, stoji na hlinenych nohach. Staci kdyz cena surovin jde dolu, co se cas od casu stane, a zeme jde do kopru. Tak stekate na nespravny strom

1 1
možnosti
JC

Zatím to Rusko ustálo.Před několika dny opustil rublvázání na euro-dolar. Po pár dnech, kdy poklesl asi o desetprocent, usadil se na určité hodnotě a Ruská centrální bankapřestala intervenovat. Zatím za neznámých okolností tento týdenzačal rubl prudce klesat, aniž k tomu byl nějaký důvod. Co sestalo? Skuteční odborníci bez politickéhozákulisí jsou rozdělenií na dvě části: jedná se domnívá, žeza drastickým poklesem rublu stojí finanční spekulantiv čele s hedgeovými fondy. Situace taknápadně připomíná zápas hedgeového krále George Sorosea britské centrální banky z roku 1997, který přivedl britskoucentrální banku k opuštění evropského mechanismu směnnýchkurzů. Druhá část se přiklání k tomu, že  Rosněfťmusí splácet  úvěr a ruská centrální banka kvůli tomupravděpodobně vydala obrovské množství rublů (440 miliard, které musí do konce roku splatit) a ty sedostaly do oběhu.

Každopádně v okamžiku, kdy se toto v Ruskuspustilo, západní média měla připraven run na Rusko. Měla se aspustila se panika ze všech směrů, lidé se vylekali a začaliskupovat zboží a dolary s eury.

Tímměla dostat ruská měna zásah, který by ji nevzpamatoval a Putin bymusel i s vládou padnout.

I když to bylo připravenodokonale, Rusko nashromáždilo tak obrovské zásoby dolarů a eur, takobrovské zásoby zlata, že tento bezprecedentní útok byl odražen.Minimálně zatím

4 2
možnosti
OK

Likvidace Ruska by byla špatné. O to Západu jde, ovšem jen v hlavách Putina a jemu názorově blízkých.

Nám ostatním jde přece jen o ukončení Ruské vnitřně nedemokratické a vnějškově agresivní politiky. Rusů je mi líto. Rusů pod Putinem, Stalinem či pod leckterým carem.

5 6
možnosti
LK

Rusko má více jaderných zbraní než měl SSSR?  V roce 1987 měl SSSR cca 43 tisíc kusů použitelných jaderných zbraní, teď má Rusko okolo 4,5 tisíc použitelných.

1 0
možnosti
ZS

Nemyslím, že by vznikaly nové státy (možná na Kavkaze). Hrozit však bude anarchie nebo i občanská válka, kde by bylo vysoké riziko, že se jaderné zbraně dostanou do nepovolaných rukou.

2 0
možnosti
SN

:-).......Každému z těch válečníků u kompu to zřejmě nedochází!  Ti si myslí, že by se v závětří smáli, jak je Rusko bito! To je bohužel jejich veliký omyl. Napsal jste to pěkně, doufám, že to i ti retardovaní pochopí !   R^R^R^R^R^

5 7
možnosti
JM

Jsate velký optimista :-), ale oni to nepochopí, protože to pochopit nechtějí...

5 5
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik