Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přijmout naši víru vs ctít zákony krále.. Ústava - zákon, zaručuje svobodu vyznání, pokud má být někdo nucen přijmout jakoukoli víru, je to porušení zákona..

0 0
možnosti
PB

.... tak v tem snad máme jasno, nééé ?!,- 98% národa sou vlastenci a 2% sou vlastizrádci,- což je patrné aj z diskusí pod články na portálech, webovkách, sociálních sítích a nakonec aj pod zdejšími blogy,-. ..... holt průzkumníkům veřejnýho mínění do teho tentokrát nikdo nekecal !

2 0
možnosti

Autor zapomněl definovat rozdíl mezi vlastencem a nacionalistou (nacistou, fašistou, rasistou).

Takže to napíšu za něho:

vlastenec miluje svou vlast, zatímco nacionalista nenávidí jine národy, rasista nenávidí jiná etnika.

Jinými slovy - vlastenec se projevuje láskou k něčemu, zatímco nacionalista nenávistí k někomu

2 1
možnosti
MK

RvRvRv No to je rozbor jako prase. Když se muslimové po desetiletí v západní Evropě projevují negativně a nábožensky nesnášenlivě, což ale mají psáno ve své nauce a jsou v ní od mala vychováváni (napsal jsem článek "Nevyčítejme muslimům, že jsou muslimové"), tak ti, kdož na jejich náboženskou nesnášenlivost poukazují, mají být rasisti, protože v evropském prostoru toto náboženské etnikum nechtějí?!!

No, dejte studený hadr na hlavu a napište to znovu.

0 0
možnosti
LS

Ono to s tím bodem 1 a vírou obecně bylo trochu složitější. Každého v té souvislosti asi napadne toleranční patent, ten se ale týkal až konce 18.století, nicméně už předtím tu bylo několik různý věrouk ... připomeňme například 15.století a dobu husitských válek.

Navíc ... dneska tu žádná víra není a "toleranční patent" je tak nějak tolerantnější než v době svého vzniku, takže zbývají poslední 2 body, s kterými naprosto souhlasím. Jen mě udivuje, že chcete bránit vlast před invazí cizinců a přitom se odvoláváte na naše historické kořeny, které příchozím cizincům kladli podmínky nutné pro setrvaní v těchto končinách. Po pravdě řečeno, ty podmínky platí dodnes. A teď k otázce z nadpisu. Jsem tedy podle vás vlastizrádce, když nemám potřebu bránit úplně všem v tom aby se tu usadili, pokud splní patřičné podmínky? Vlastenec je ten, kdo zájmy země hájí, potažmo zemi brání. Vzhledem k tomu, že naše zem napadena není, tak s tou obranou je to pasé ... a napadání zvenčí se také nekoná, takže můžeme jen vlastenecky smýšlet, což dělá asi naprostá většina lidí na světě, takže podle této metriky bychom byli vlastenci všichni. Což ovšem nevylučuje, že se jeden každý z nás může stydět za chování jiného každého z nás :)

2 0
možnosti
Foto

1/Proč pořád někoho nálepkovat? Vlastenectví či vlastizrádnost se rozhodn nepozná podle vztahu k migrantům

2/ Mýlíte se přijímat naši víru nikdo ve většině časů nemusel, naopak byla u nás celkem vysoká míra náboženské svobody.

3/ Které zvyky, hodnoty a tradice máte na mysli? Pokud vím patří mezi ně i náboženská svoboda, presumpce neviny, milosrdenství, pomoc bližním....

Takže by mě zajímalo jaké zvyky máte na mysli-historicky jsme totiž migrantům pomáhali a přijímali je. A to po revoluci (Kosované, Čečenci), za komunistů (např. Řeci), za první republiky (např. Rusové) i dříve např. Valaši.....

Právě odpírání pomoci je v rozporu s našimi tradicemi a zvyky.

1 0
možnosti
PV

Otazka nezni ZDA pomahat. Jesne, ze ANO. Otazka zni, KOMU pomahat... A to tak jasne neni...

1 0
možnosti
PV

Ad bod 2 - prestali ctit zakon krale (budiz rozumeno zakony zeme)? Treba? :)

0 0
možnosti
PV

Patri k prispevku pana Reznika :)

0 0
možnosti
Foto

Jenom se divím, jak pan učitel pak vysvětloval Mnichov a poválečný odsun?

Asi že se ta dlouhodobá převýchova cizinců zase tak moc nepovedla?

0 0
možnosti
PV

Jste jasny fasista... a jestli nepracujete v neziskovce, a navic dokonce odvadite dane, tak jste zas*anej nacek :) ode me (jineho zas*aneho nacka) karma :)

0 0
možnosti
JC

To nejsou všechny podmínky.

V mnoha městech, např. v Plzni, bylo podmínkou též zvládnutí češtiny. Kdo chtěl v Plzni a jiném takovém městě bydlet, musel mluvit česky. Kdo česky nevládl, zůstal bydlet za hradbami, pokud nebyl úplně vyhnán na míli daleko.

3 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik