Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Monako - Wikipedie:

Státní příjmy vytváří převážně daň z přidané hodnoty a daň z obratu, dále státní monopoly jako telefon, pošta, daň z tabákových výrobků, vydávání známek aj. Přímé daně se pro občany Monaka nevybírají (jen Francouzi podléhají francouzským daňovým předpisům).

0 0
možnosti
Foto

K tomuto:

"Stačí, když si v daňovém ráji založí firmu, která se o ně „stará“, tj. platí jejich trenéry, fyzyoterapeuty, odvádí za ně daně, atd., za což jí náleží jak úhrada nákladů, tak i odměna, které jsou odečitatelné položky z daňového základu. Zbytek pak mohou danit doma."

1) Když si založím svoji firmu, musím se o ni "starat" já, tj. defacto se "starám" o sebe. JÁ musím platit trenéry atd., JÁ, ze svých vlastních peněz. NIKDO jiný za mne tyto náklady NEUHRADÍ. Nikdo; ať již žiji tady nebo v nějakém daňovém ráji.

A ano, o tyto náklady se mi poníží daňový základ.

2) A s tou odměnou:

- Buď sama sebe zaměstnám ve své vlastní firmě (z toho odvedu státu povinné odvody); pozor: stále ze svých peněz. V tomto případě se mi o tyto mé náklady sníží daňový základ. - Nebo se nezaměstnám, dańový základ se mi nesníží. Pak odvedu ze zisku firmy daň, zůstane mi tzv. čistý zisk. Ten už si mohu vzít, pokud jsem tohoto dosáhla v "daňovém ráji". Pokud budu danit v ČR a chci si tento zisk vybrat (můžu ho mj. investovat), musím opět zaplatit další daň (DPFO), sazba je 15 % a žádné odečitatelné položky se k tomuto nevztahují. Pokud jste ovšem tou odměnou myslel výhru, pak už tomu vůbec nerozumím. Neboť ta by mi přišla do výnosů. Tím pádem by se o ni ZVÝŠIL daňový základ.

0 0
možnosti

I66v96o 14Ž79á52č56e52k

20. 7. 2014 20:41

Pán ještě nepřišel ani na to, že vrcholovým sportovcům jsou jejich výhry zdaněny tam, kde je vyhráli.

2 0
možnosti
VH

Pozor. To pravidlo je obecné: zpravidla jsou příjmy zdaňovány v zemi původu. Proto smlouvy o zabránění dvojího zdanění.

1 0
možnosti
Foto

Přečetla jsem to pětkrát. Výsledek: vůbec tomu nerozumím.

"... za což jí náleží jak úhrada nákladů, tak i odměna, které jsou odečitatelné položky z daňového základu." ???

1 0
možnosti
PK

P35a54v36e54l 38K68u54l53a

20. 7. 2014 17:36

Nejste vy poradce Bohuslava Sobotky? To cele je tak diletantske.............. Na druhou stranu, kdyby na to nekdo skocil :-D

4 0
možnosti
VH

Výborná rada!!!!  V daňovém ráji (tedy kde se nedaní, nebo jen málo) realizovat všechny odečitatelné náklady (to bude vejvar!)  A doma pak zdanit zbývající příjem (s vysokým zdaněním)!!!

    Tak pitomou radu aby pohledal.

    PS: Ta rada je pitomá zcela obecně. V realitě je ještě třeba respektovat v obou zemích definici daňového (ne)rezidenta.

1 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 871x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik