Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M10i34l55a10n 86K32e51s74l

31. 7. 2015 18:53

Pro Zemana s Babišem by bylo vládnutí brnkačkou.Senát,parlament a vláda jsou zbytečné.Bohužel Putin není k mání.

0 0
možnosti
JL

Kdyz mame "mudrce" za prezidenta, dejme mu take praci predsedy vlady, a bude postarano. At ukaze ve skutecnosti, co dokaze a nebude mit cas na mudrovani. A take ve snemovne ubude ta lavice "tajtrliku". Poslanci budou mit cas na poradnou praci.

Pratele, prosim berte tento "navrh" jako zert. To se prece v Ceske republice stat nemuze. Nam se ten "mudrc" a ta lavice "tajtrliku" prece libi. Proto prosim, zadnou zmenu!!!

0 0
možnosti
AB

A já si myslím, že je správné mít prezidenta a ještě bych mu posílil pravomoce. Vždy se najde větší, nebo menší skupina lidí, kteří nebudou souhlasit v tom, kdo byl zvolen a budou se snažit přesvědčit ostatní o své pravdě. Díky demokracii se to samozřejmě i očekává. Jestli si myslíte, že současný je horší, nebo lepší než ten bývalý, nebo ho vůbec nepotřebujeme, klidně to říkejte dál, pište, jenom se proboha kvůli tomu neperte.

0 0
možnosti
JH

To A, zrušit presidenta je v podstatě správné, ale je nutno říct i B. Pokud se bez presidenta klidně obejdeme jako, že jo, stejně klidně se obejdeme bez většiny ministerstev. Jakés, takés opodstatnění mají finance, zahraničí, obrana a vnitro. Ostatní jsou naprosto zbytečná. Rovněž Senát, pokud nebude mít právo veta, je naprosto k ničemu. Práci ministerstev dělají duplicitně stovky státních úřadů, kde by výrazná redukce byla jen ke prospěchu. Atd., atd.

1 0
možnosti
VV

Ja si myslim, ze CR by se klidne obesla bez prezidentu jako byli ti posledni dva a adokonce i bez vlad vubec, a to na Cem se usnaseji OBE komory Parlamentu si muze take odpustit.

Vzdyt je to vsechno jen fraska. Par obcanu prijde k volbam, zvolili si zastupce, ale strany ho pak vymeni.

0 0
možnosti
VN

Něco na to Vašem názoru je - dá se s ním souhlasit. Akorát se nemohu zbavit dojmu, že je ovlivněn jednáním a osobností současného prezidenta. Kdybychom měli v čele republiky dospělého Mirka Dušína asi by tato "společenská potřeba" zrušit presidentský úřad nenastala.

3 0
možnosti
LC

Není řešením přenášet pravomoci hlavy státu z jednotlivce na nějaký kolektivní orgán, na který zase budou brzy skoro všichni nadávat. Potřeba je zrušení prezidentských pravomocí jako takových a jejich nahrazení ryze ceremoniální funkcí. Pak už stačí jenom zvolit nějakého velebného a nepolitického kmeta z Akademie věd, který umí hezky přednášet oficiální projevy při kladení věnců, nepije, nemluví hrubě, své názory na cokoliv si pečlivě nechává pro sebe a je to. Všichni budeme šťastní a pyšní, jakou to máme důstojnou hlavu státu, abychom mohli v klidu nadávat na debilní vládu;-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik